Sorteer op

Zoetwaterparels kralen - parel kralen om sieraden te maken

Jute zakjes en zoet waterparels

Zoetwaterparels, afkomstig uit oesters, spreken altijd tot de verbeelding! Als kind hoopte ik al eens een oester te vinden met een echte parel erin. Wat zou dat een schat zijn! Tegenwoordig worden ze gekweekt, maar dat maakt ze niet minder mooi! Parels zijn op en top natuurproducten, uniek in vorm en kleur. Alle parels verschillen in formaat.

Een parel in Gods hand!

Niet voor niets wordt er in de christelijke wereld altijd gezegd: "Je bent een parel in Gods hand." Als mens bent u uniek, kostbaar en waardevol! Daarom worden er door veel mensen graag mooie sieraden gemaakt van echte parels! U kunt er werkelijk van alles mee maken: oorbellen, armbandjes, kettingen. Kijk hier voor Christelijke bedels en kralen.

Parels borduren

Naast zoetwaterparels hebben we natuurlijk ook mooie ronde egale glasparels in ons assortiment! Parels worden veel gebruikt bij het maken van sieraden, bij borduurwerken en bij macramé. Let goed op dat het draad door het gaatje past! Is het gaatje 1 mm? Kies dan een draad die kleiner is dan 1 mm, bijvoorbeeld 0,8 mm of kleiner.

Onderstaande tekst is geschreven door Jorieke Tiggelaar, stagiaire International Business Studies.

Met zoetwaterparels kunt u hele leuke sieraden maken. Persoonlijk vind ik het zelf heel leuk om er een armbandje mee te maken. Dit komt omdat ik vaak gouden sieraden draag en het er samen met de zoetwaterparels heel chique uitziet.

Sieraden maken met zoetwaterparels

Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Met de zoetwaterparels kunt echt hele mooie armbandjes maken. U kunt ervoor kiezen om een armbandje te maken met alleen maar parels of u kiest ervoor om er een paar her en der op parelzijde te rijgen en voor de rest opvullen met kralen.

Zelf zou ik voor goud of een edelsteen kraal kiezen in de turquoise kleur. Ook zou ik voor een donker prarelzijde kiezen, omdat de kleuren er beter uitkomen en dus meer opvallen. Echter, kunt u meerdere soorten sieraden maken met de parels dat is juist een groot voordeel aan deze kralen.  Aan het parelzijde zit een naaldje en u kunt na iedere parel een knoopje maken. Breekt het draad dan bent u niet al uw kostbare parels kwijt.

U kunt ook prachtige ringen maken met de parels. Het beste is om te kiezen voor een rocaille kraal, omdat die wat kleiner zijn en verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Deze kunt u ook bij ons op de website verkrijgen.

Zoetwaterparels verwerken in sieraden

Dit lijkt natuurlijk erg leuk bij het armbandje. Persoonlijk vind ik het erg leuk om dit als setje te dragen. Ik heb ook een ketting gemaakt met zoetwaterparels. Ik heb ervoor gekozen om donkerblauwe rocailles, bedeltjes en de parels als bedeltjes ertussen te rijgen. Zo kreeg ik het effect van een aantal rocailles (ongeveer 10). Daarna heb ik één zoetwaterparel ertussen geplaatst en dit aan beide kanten herhaald.

Als laatste heb ik ervoor gekozen om in het midden een gouden bedeltje te laten hangen. Ook oorbellen zijn prachtig met deze parels. U kunt deze heel eenvoudig maken met een ringetje en een nietstift.

U rijgt de parels op de nietstift en maakt deze vast aan het ringetje. Dit is een geweldig cadeau om te geven en te ontvangen. U kunt ook samen met iemand de sieraden maken. Op deze manier brengt het sieraad ook een dierbare herinnering met zich mee. Het is natuurlijk ook leuk om met een groepje vriendinnen samen te maken.

Ik hoop dat ik u inspiratie heb kunnen geven na het lezen van deze pagina, of dat ik u een beter idee heb kunnen geven van wat u allemaal kunt doen met deze kralen. Daarnaast wens ik u veel plezier bij het maken van uw parelsieraden.

Groetjes Jorieke.

Achtergrond informatie over Zoetwaterparel kralen

Als we het criterium nemen dat echte parels worden gevormd uit parelmoer, dan zijn alle gekweekte parels authentiek, ongeacht of ze zoet- of zoutwaterparels zijn. Eigenlijk kun je stellen dat zoetwaterparels nog echter zijn dan zoutwaterparels, omdat ze volledig bestaan uit parelmoer, terwijl zoutwaterparels bestaan uit een laagje parelmoer met een dikke kern.

Zoetwaterparels hebben hun oorsprong in mosselen die worden gekweekt in meren. Binnenin de mossel wordt een stukje epitheelcel, eigenlijk een klein stukje van de mossel zelf, ingebracht. De mossel begint vervolgens rond dit stukje parelmoer te bouwen. Omdat het epitheelweefsel volledig opgaat in het proces, bestaat de uiteindelijke parel volledig uit parelmoer, wat resulteert in een kernloze parel.

Een opvallend kenmerk van zoetwaterparels is dat ze over het algemeen betaalbaarder zijn dan zoutwaterparels. Dit heeft te maken met het feit dat mossels veel meer parels kunnen produceren per kweekcyclus dan oesters. De groei van zoetwaterparels gaat namelijk veel sneller. Hierdoor is de vorm van de parels vaak niet perfect rond, in tegenstelling tot zoutwaterparels. Ter vergelijking, een oester produceert hooguit één tot twee parels in ongeveer drie jaar, terwijl een mossel in diezelfde tijd wel twintig tot zestig parels kan voortbrengen. Bovendien zijn de kosten voor het kweken van zoetwaterparels aanzienlijk lager dan die van zoutwaterparels, wat de prijs van zoetwaterparels gunstiger maakt.

Wat zoetwaterparels extra speciaal maakt, is de verscheidenheid aan kleuren waarin ze verkrijgbaar zijn. De parels met zachtere aquareltinten vertonen de natuurlijke kleuren. De variaties in kleur ontstaan door de verschillende ingrediënten in het dieet van de mossel. De levendige kleuren, zoals blauw en groen, worden verkregen door het kleuren van het epitheelweefsel van de mossel. Deze kleur is door en door, en zal niet vervagen met de tijd.

Zoetwaterparels worden gekweekt in verschillende delen van de wereld, waaronder Japan, China en Amerika. Ze zijn niet alleen betaalbaar, maar ook verkrijgbaar in een prachtig scala aan kleuren, waardoor ze geliefd zijn onder sieradenmakers en liefhebbers over de hele wereld.

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

 

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss