Sorteer op
Sorteer op

Zoetwaterparels kralen

Jutezakje met zoet water parel kralen

Zoetwater parels afkomstig uit oesters spreken altijd al tot de verbeelding! Als kind hoopte ik al eens een oester te vinden met een echte parel erin, wat een schat zou dat zijn! Tegenwoordig worden ze gekweekt maar daarom zijn ze niet minder mooi! Een parel is een op en top natuurproduct, uniek in vorm en kleur. Alle parels zijn verschillend in formaat.

Een parel in Gods hand!

Niet voor niets wordt er in de Christelijke wereld altijd gezegd, je bent een parel in Gods hand, je bent als mens uniek,  kostbaar en waardevol! En daarom worden er door heel veel mensen graag mooie sieraden van echte parels gemaakt!  Je kunt er echt alles mee maken, oorbellen, armbandjes, kettingen. Kijk hier voor Christelijke bedels en kralen.

Parels borduren

Naast zoetwater parels hebben we natuurlijk ook de mooie ronde egale glasparels in ons assortiment! Er worden heel veel parels gebruikt om sieraden te maken en bij borduurwerken en bij Markramé. Let er goed op dat het draad door het gaatje past! Is het gat 1mm? Kies dan een draad dat kleiner is dan 1mm, bijvoorbeeld 0,8mm of kleiner

Onderstaande tekst is geschreven door Jorieke Tiggelaar Stagiaire International Business Studies

Met de zoetwaterparel kunt u hele leuke sieraden maken. Persoonlijk vind ik het zelf heel leuk om er een armbandje mee te maken. Dit is omdat ik veel gouden sieraden draag en samen met de zoetwaterparels lijkt het super chique.

Sieraden maken met zoetwaterparels

Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Met de zoetwaterparels kunt echt hele mooie armbandjes maken. U kunt ervoor kiezen om een armbandje te maken met alleen maar parels of u kiest ervoor om er een paar her en der op parelzijde te rijgen en voor de rest opvullen met kralen.

Zelf zou ik voor goud of een edelsteen kraal kiezen in de turquoise kleur. Ook zou ik voor een donker pralezijde kiezen, omdat de kleuren er beter uitkomen en dus meer opvallen. Echter, kunt u meerdere soorten sieraden maken met de parels dat is juist een groot voordeel aan deze kralen.  Aan het parelzijde zit een naaldje en u kunt na iedere parel een knoopje maken. Breekt het draad dan bent u niet al uw kostbare parels kwijt.

U kunt ook prachtige ringen maken met de parels. Het beste is om voor een rocaille kraal te kiezen, omdat die wat kleiner zijn en in diverse kleuren te verkrijgen zijn. Ook deze kunt bij ons op de website verkrijgen.

Zoetwaterparels verwerken in sieraden

Dit lijkt natuurlijk heel erg leuk bij het armbandje. Persoonlijk vind ik dit heel erg leuk om samen als setje te dragen. Zelf heb ik ook een ketting  gemaakt met de zoetwaterparels. Ik heb ervoor gekozen om donker blauwe rocailles te gebruiken, bedeltjes en de parels als soort bedeltjes er tussen te rijgen. Dan kreeg ik het effect van een aantal rocailles (stuk of 10). Daarna heb  ik één zoetwaterparel er tussen gedaan en dit 2x aan beide kanten herhaald.

Op het laatst heb ik ervoor gekozen om er in het midden een gouden bedeltje te laten hangen. Oorbellen vallen ook niet te missen met deze prachtige parels. Deze kunt u heel makkelijk maken met een ringetje en een nitstift.

U rijgt de parels op de nitstift en kunt u zo vast maken aan het ringetje. Dit is heel erg leuk om als cadeau te geven en om te krijgen. U kunt ook samen met iemand de sieraden maken. Op deze manier brengt de sieraad ook een dierbare herinnering met zich mee. Dit is natuurlijk ook leuk om met een groepje vriendinnen te maken.

Ik hoop u inspiratie te kunnen geven na het lezen van deze pagina of dat u een beter idee te hebben kunnen geven wat u allemaal kan met deze kralen. Daarnaast wens ik u veel plezier met het maken van uw parel sieraden.

 

Groetjes jorieke.

 

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss