Sorteer op
Sorteer op

Zoetwaterparels kralen

Jutezakje met zoet water parel kralen

Zoetwaterparels, afkomstig uit oesters, spreken altijd tot de verbeelding! Als kind hoopte ik al eens een oester te vinden met een echte parel erin. Wat zou dat een schat zijn! Tegenwoordig worden ze gekweekt, maar dat maakt ze niet minder mooi! Parels zijn op en top natuurproducten, uniek in vorm en kleur. Alle parels verschillen in formaat.

Een parel in Gods hand!

Niet voor niets wordt er in de christelijke wereld altijd gezegd: "Je bent een parel in Gods hand." Als mens bent u uniek, kostbaar en waardevol! Daarom worden er door veel mensen graag mooie sieraden gemaakt van echte parels! U kunt er werkelijk van alles mee maken: oorbellen, armbandjes, kettingen. Kijk hier voor Christelijke bedels en kralen.

Parels borduren

Naast zoetwaterparels hebben we natuurlijk ook mooie ronde egale glasparels in ons assortiment! Parels worden veel gebruikt bij het maken van sieraden, bij borduurwerken en bij macramé. Let goed op dat het draad door het gaatje past! Is het gaatje 1 mm? Kies dan een draad die kleiner is dan 1 mm, bijvoorbeeld 0,8 mm of kleiner.

Onderstaande tekst is geschreven door Jorieke Tiggelaar, stagiaire International Business Studies.

Met zoetwaterparels kunt u hele leuke sieraden maken. Persoonlijk vind ik het zelf heel leuk om er een armbandje mee te maken. Dit komt omdat ik vaak gouden sieraden draag en het er samen met de zoetwaterparels heel chique uitziet.

Sieraden maken met zoetwaterparels

 

Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Met de zoetwaterparels kunt echt hele mooie armbandjes maken. U kunt ervoor kiezen om een armbandje te maken met alleen maar parels of u kiest ervoor om er een paar her en der op parelzijde te rijgen en voor de rest opvullen met kralen.

Zelf zou ik voor goud of een edelsteen kraal kiezen in de turquoise kleur. Ook zou ik voor een donker prarelzijde kiezen, omdat de kleuren er beter uitkomen en dus meer opvallen. Echter, kunt u meerdere soorten sieraden maken met de parels dat is juist een groot voordeel aan deze kralen.  Aan het parelzijde zit een naaldje en u kunt na iedere parel een knoopje maken. Breekt het draad dan bent u niet al uw kostbare parels kwijt.

U kunt ook prachtige ringen maken met de parels. Het beste is om te kiezen voor een rocaille kraal, omdat die wat kleiner zijn en verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Deze kunt u ook bij ons op de website verkrijgen.

Zoetwaterparels verwerken in sieraden

Dit lijkt natuurlijk erg leuk bij het armbandje. Persoonlijk vind ik het erg leuk om dit als setje te dragen. Ik heb ook een ketting gemaakt met zoetwaterparels. Ik heb ervoor gekozen om donkerblauwe rocailles, bedeltjes en de parels als bedeltjes ertussen te rijgen. Zo kreeg ik het effect van een aantal rocailles (ongeveer 10). Daarna heb ik één zoetwaterparel ertussen geplaatst en dit aan beide kanten herhaald.

Als laatste heb ik ervoor gekozen om in het midden een gouden bedeltje te laten hangen. Ook oorbellen zijn prachtig met deze parels. U kunt deze heel eenvoudig maken met een ringetje en een nietstift.

U rijgt de parels op de nietstift en maakt deze vast aan het ringetje. Dit is een geweldig cadeau om te geven en te ontvangen. U kunt ook samen met iemand de sieraden maken. Op deze manier brengt het sieraad ook een dierbare herinnering met zich mee. Het is natuurlijk ook leuk om met een groepje vriendinnen samen te maken.

Ik hoop dat ik u inspiratie heb kunnen geven na het lezen van deze pagina, of dat ik u een beter idee heb kunnen geven van wat u allemaal kunt doen met deze kralen. Daarnaast wens ik u veel plezier bij het maken van uw parelsieraden.

Groetjes Jorieke.

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss