Sieraden van memory wire en hol rubber.

Holle rubber verwerken in sieraden

Vandaag heb ik sieraden gemaakt met memory wire en rubber. Het Kralenstulpje heeft rubber in verschillende diktes en kleuren. Ze geven de memory wire sieraden net dat beetje extra. Superleuk om het in kettingen te gebruiken, maar zeker net zo leuk in een armband. Zo maak je er een leuke set van.

MATERIALEN DIE HIER GEBRUIKT ZIJN :

Zwart rubber 3mm

Memory wire voor ketting

Koperen kralenkapjes (2 keer )

Rood koperen kraaltjes (2 keer )

Handgemaakte glaskralen

Donkergroene glaskralen

Donkerpaarse glaskralen

Donut kralen

Sluiting

Ringetjes

En eventueel memory wire voor armbanden

Deze set met rubber zelf maken!

Knip één winding van het memory wire af. Rijg hier de paarse kralen, de kralenkapjes en de bronzen kraaltjes op. Knip twee stukken van het rubber en schuif dit over de memory wire. Eindig met een koperen kraaltje. Maak in de uiteindes een oogje. Bevestig nog een slotje aan de oogjes mbv wat ringetjes.

Op dezelfde manier als de vorige ketting, maar nu de groene kralen gebruikt.

Voor deze ketting heb ik een combinatie van de paarse en groene kralen gebruikt. Ik had geen koperen kraaltjes meer over ik had één zakje met 10 kraaltjes (tip: bestel er wat meer!) waardoor er bij deze ketting op het einde geen kraaltje na het rubber zit. Zelf vind ik het mooier afgewerkt met dat koperen kraaltje op het eind. Het verschil zie je ook goed bij de foto van ketting plus armband. Allebei mooi hoor, maar het koperen kraaltje maakt het net helemaal af. Maar goed, ga er lekker mee aan de slag. Ze zijn snel gemaakt, en bij het Kralenstulpje genoeg keuze in kleur, zowel in rubber als in de glaskralen. Ook mooi met geel koperen/ bronzen onderdelen.

 

Veel plezier met het maken van jouw eigen kettingen en/of armbanden.

Groetjes Anjes Hermans 

 

Terug naar Tutorials

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss