Wat is het verschil tussen edelstenen en half edelstenen kralen?

Om te beginnen kan ik u vertellen dat er maar 4 soorten edelstenen bestaan: saffier, diamant, robijn en smaragd. Edelstenen onderscheiden zichzelf echt van andere steen soorten, door hun uitzonderlijke kwaliteit, zeldzaamheid en schoonheid, zoals u misschien wel heeft gezien.

De naam voor alle andere stenen is halfedelsteen. Deze naam is vroeger al ontstaan, vanuit vroeger uit domineerden de edelstenen: robijn, smaragd en de saffier de hele edelstenen markt. Deze drie edelstenen zijn al eeuwen de populairste. Er zat zo’n verschil in markten voor deze edelstenen, maar ook de halfedelstenen begonnen meer en meer populair te worden dat ook deze op den duur niet meer “gekleurde edelstenen” genoemd werden maar halfedelstenen.

PRIJSVERSCHIL EDELSTENEN

Wanneer u denkt aan het verschil tussen een edelsteen en een halve edelsteen denkt u vast aan het prijsverschil, de halfedelsteen zal vast goedkoper zijn dan een edelsteen. Maar dit is niet helemaal waar, bepaalde halfedelstenen zoals toermalijn zijn veel duurder dan sommige edelstenen zoals sommige smaragden. De meningen verschillen erg over of  de term halfedelsteen nog we bestaat, omdat er word gezegd dat het een onjuist karakter beschrijft. Alle edelstenen zijn immers mineralen uit de prachtige natuur.

HARDHEID VAN EDELSTENEN

Alle edelstenen zijn prachtig zeldzaam en erg kostbaar. Dan nog even wat informatie over de vier bekendste edelstenen, de hardheid van edelstenen word vaak gemeten op de schaal van Mosh, deze schaal rangschikt de mineralen uit de stenen op een schaal van 1 tot 10.

  • Saffier: Deze edelstenen komen vooral voor in warme landen zoals, Sri Lanka en Madagaskar. De saffier is vaak blauw van kleur. De saffier word gerangschikt met een 9 op schaal 1 op 10, dit betekent dat het een erg harde edelsteen is.
  • Robijn: Ook de robijn is een erg harde edelsteen en scoord ook een 9 op schaal 1 op 10. Deze edelsteen onderscheidt zich van de rest door de prachtige rode kleuren. Deze rode tinten kunnen gaan van een lichtbruine kleur tot een roze of felrode kleur. Hoe meer de kleur van de robijn naar de paarse of oranje kleur toe hangt hoe minder de waarde word.  De robijnen met de felle kleuren komen voornamelijk uit Mozambique en Brirma, deze landen zijn de grootste producent.
  • Smaragd: Een smaragd is te vinden in verschillende tinten groen. Van licht groen tot donker groen. Deze scoort wel lager dan de andere drie edelsten, namelijk een 7,5 tot een 8, dit betekent dat deze edelsteen kwetsbaarder is. De meest voorkomende smaragden zijn klein, de groteren zijn erg zeldzaam.
  • Diamand: Om mee af te sluiten de meest populaire en de meest harde edelsteen van ze allemaal, de diamant. De diamant telt bijna net zoveel witte tinten als letters in het alfabet. Maar ook bestaat de rode diamant, de meest exclusieve diamant die er te vinden is. Verder zijn de kleuren blauw, groen, oranje en roze ook erg zeldzaam.

Geschreven door Bente, stagiair international Business Studies

 

Klik hier om terug te gaan naar Klantenservice

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss