Religie kralen & bedels

Elk religie heeft zijn eigen regels en heeft dan ook voor bepaalde materialen en kralen een betekenis. Zoals bij Boeddhisme staat de Boeddha symbool en bij het Hindoestaanse geloof staat de Ohm symbool. Bij deze religies gaat het er bij beide erom dat jij als persoon je beter voelt en troost kan zoeken in het geloof mocht het nodig zijn en anders geluk.

Religie en sieraden maken

Hamsa hand van Fatima wordt zowel gebruikt door de Joden en door Moslims. De hand van Fatima verwijst naar de dochter van Mohammed. De Christenen noemen de hand van Fatima ook wel de hand van Marie en de Joden noemen het ook wel de hand van Mirjam. Zo geeft één symbool voor meerdere geloven een betekenis en boodschap.

Wat betekent de Hamsa hand van Fatima eigenlijk?

Dit symbool heeft een mooie betekenisvolle betekenis naar mijn mening. Hij heeft namelijk meerdere betekenissen, namelijk het zou men geluk moeten brengen en goedheid. Ook zal hij een invloed moeten hebben op de vruchtbaarheid van de mens en op de verdere gezondheid. Dit symbool komt uit het Midden-Oosten vandaan en wordt ook wel de hand van God genoemd.

De Boeddha komt uit het geloof Boeddhisme, zij geloven dat er een cirkel is van overleden en hergeboorten. Zij zien de hergeboorte als een soort reis door hun leven heen. Daarnaast geloofde ze ook dat ze vaker dan een keer herboren konden worden. Het nieuwe leven wat je dan zal lijden hangt af van het karma die je te wachten staat. Dit heeft te maken met de goede dagen in je vorige leven en de slechte dagen. De Boeddha zelf staat voor iemand waarvan men verwacht en gelooft dat hij op zijn eigen kracht verlicht werd en dat hij zijn kennis deelt met de rest van het volk.

Bedeltjes van een kruis

Het Keltisch kruis komt uit het Christendom en is een Latijns kruis met een cirkel. Het kruis volgt ook een andere naam, de Ierse kruis. Hij staat voor de energie tussen man en vrouw, het kruis zou de band moeten versterken. Het kruis moet ook op een bepaalde manier gelezen worden.
Het symbool Ohm komt uit meerdere geloven, ook uit het Hindoeïsme en het Boeddhisme. Het staat voor de beleving van het oneindige leven en het bewustzijn van het leven. Men gelooft in meerdere religies dat de wereld is begonnen met een bepaald geluid.


Groetjes Jorieke stagiaire International Business Studies

 

 

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss