Edelstenen kralen - kralen half edelstenen - natuursteen kralen

Armbanden met Malachiet half edelsteen kralen

Foto van Joey Slager

Edelsteen kralen geven een betekenis aan je armband. Half edelsteen kralen zijn een natuurproduct. Iedere kraal kan anders zijn wat kleur betreft. Sommige mensen geven geneeskrachtige betekenissen aan edelstenen. Of betekenissen voor het verkrijgen van kracht en geluk, liefde.

Edelsteen kralen - natuurstenen kralen

Gemstone kralen of Gems dat is de Engelse naam voor edelstenen. Er zijn vroeger al sieraden gevonden met kralen van edelstenen zoals

  • Jade kralen
  • Tijgeroog kralen
  • Rozenkwarts kralen
  • Lapis Lazuli kralen
  • Labradoriet kralen
  • Hematiet kralen
  • Jaspis kralen
  • Rhodoniet kralen

Edelsteen kralen bestellen

En nog ontelbaar veel soorten. Kralenstulpje.nl heeft een grote collectie edelsteen kralen. Zoekt u iets speciaals? Dan kunnen wij voor u opzoek gaan en deze misschien voor gaan bestellen.

Half edelsteen kralen Agaat

Foto van Joey Slager

Kralen van Edelsteen - kralen van natuursteen

Edelstenen zijn altijd geliefd bij het sieraden maken. Het geeft een luxe uitstraling en geeft extra power aan ieder sieraad. Deze natuurlijke kralen zijn in kleur en patroon uniek en de kleuren vervagen niet. Van edelstenen wordt beweerd dat ze een helende werking hebben, ze geven energie en iedere soort heeft een eigen betekenis. Maar u kunt ze ook gewoon toevoegen naar gevoel en naar wat uzelf mooi vindt. In ieder geval zijn ze bij mij favoriet bij het maken van bijzondere sieraden.

Wat is een edelsteen?

Iedere steen die door zijn kleur, glans, vorm of zeldzaamheid verzameld wordt of wordt gebruikt in een sieraad, als kunstobject of als gebruiksvoorwerp is een edelsteen.

Iedere edelsteen heeft een eigen hardheid, die wordt aangegeven op de schaal van Mohs. Harde en veelal bekende edelstenen zijn diamant, robijn, smaragd, aquamarijn en saffier. Er bestaan ook zachtere soorten, zoals bijvoorbeeld amethist en tijgeroog, deze werden vroeger halfedelstenen genoemd. Die benaming wordt echter niet meer gebruikt, tegenwoordig heten ook deze stenen voluit edelstenen.

Er zijn natuurlijke edelstenen en synthetische edelstenen –gemaakt in een laboratorium-, die met het blote oog nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. Voordeel van de synthetische soort kan zijn dat ze meestal egaal van vorm en mooi van kleur zijn.

De natuurlijke edelsteen kralen die u gebruikt in sieraden zijn een volledig natuurlijk product en  worden alleen door mensen geslepen om ze mooier te maken en er worden eventueel gaatjes in gemaakt zodat ze geregen kunnen worden. Edelsteen kralen worden soms geverfd om de kleur te accentueren of feller te maken. Natuurlijke edelsteen kralen zijn niet altijd allemaal even rond en er kunnen soms onregelmatigheden ontstaan door bijvoorbeeld het slijpen. Natuurlijke kralen op een snoer zijn soms niet helemaal precies even groot aan elkaar. Het niet exact gelijk zijn aan elkaar en de verschillende kleurschakeringen van edelsteen kralen geven juist dat extra tintje aan ieder sieraad.

Betekenis van edelsteen kralen

Amethist edelsteen kralen mat

Foto van Joey Slager

Er wordt beweerd dat edelstenen een helende werking hebben, ze geven energie en iedere soort heeft een eigen betekenis.  Of u nu gelooft in de betekenis van edelsteen kralen of niet, als u een sieraad van edelsteen kralen cadeau geeft is het idee erachter toch bijzonder. (Edelstenen mogen nooit een vervanging zijn voor voorgeschreven medicijnen en gaat u bij klachten altijd naar een huisarts)

De kleuren, werking en eigenschappen van edelsteen kralen zijn bijna oneindig. En ik vind het zelf mooi om te weten wat de betekenis is van een edelsteen kraal die ik gebruik in een sieraad. Zowel voor mezelf als voor iemand anders. Zo betekent een sieraad iets speciaals.

De werking van een edelsteen is eenvoudig, u hoeft hem alleen maar bij u te dragen, bijvoorbeeld als een sieraad. Maak zelf een leuke ketting of armband, of maak uw eigen oorbellen of enkelbandje. De steen doet verder al het werk.

Voordat u een steen gebruikt in sieraden, is het belangrijk om deze eerst goed te reinigen en dit regelmatig te herhalen. De edelsteen laadt hierdoor op, waardoor de steen weer krachtig wordt.

Kiezen van edelsteen kralen

Als u in de spirituele eigenschappen gelooft, dan kunt u op basis van kleur, chakra, klacht, sterrenbeeld of geboortemaand bijvoorbeeld kiezen voor een specifieke edelsteen kraal. Of u bepaalt eerst wat u wilt bereiken met de edelsteen. Ook gevoel is belangrijk bij de keuze voor een edelsteen kraal. Het is belangrijk die edelsteen te kiezen waar u het beste gevoel bij heeft of die u aantrekt. De vorm of de kleur van de edelsteen kraal moet u aanspreken. Zo zal deze ook beter werken dan wanneer u willekeurig een edelsteen kraal uitkiest.

Bij elke maand hoort een andere edelsteen, een edelsteen wordt zo een geboortesteen. Mooi om te weten wanneer u een edelsteen kraal kiest voor uzelf, maar ook in een cadeau is deze symboliek mooi. Bijvoorbeeld voor de verjaardag van uw beste vriendin, uw lieve dochter of bij de geboorte van een baby.

Op internet is veel informatie te vinden over de diverse betekenissen van edelstenen en welke edelstenen bij welke maand horen. Ook zijn er interessante boekjes over te vinden, die ik bij het maken van een sieraad met edelsteen kralen steevast bij de hand heb.

Toepassing van edelsteen kralen

Een edelsteen kraal is uitermate geschikt om te gebruiken als onderdeel van een sieraad.

Rijg edelsteen kralen op elastisch nylondraad voor een bijzondere edelstenen armband of combineer ze met diverse metalen kralen in een armband. Denk ook eens aan een mannenarmband van stoere edelsteen kralen in bijv. 8, 10 of 12 mm. Voor de dames zijn de maten 4, 6 of 8 mm kralen erg mooi voor een armband. Maar kijk ook vooral eens onder het mapje “diversen” waar u naast bijzonder vormen ook tubes vindt en bijvoorbeeld platte ronde of ovalen kralen. Zo maakt u van ieder sieraad iets bijzonders.

Maak er met metaaldraad een bijpassende choker bij en u bent klaar voor de zomer of dat speciale feest.

Gebruik de edelsteen facet druppel kraal voor een bijzondere combinatie van een ketting met een paar oorbellen.

U kunt met edelstenen natuurlijk ook een leuke woonaccessoire maken zoals een deurhanger, of deze tot iets moois rijgen als versiering voor de hals van een simpele vaas.

Ryoliet edelsteen kralen

Foto van Joey Slager

Edelsteen kralen van ‘t Kralenstulpje

Wij hebben een uitgebreide collectie edelsteen kralen op onze website. De kralen zijn gerubriceerd op maat voor de ronde kralen en in verschillende rubrieken voor de overige kralen.

Kijk vooral ook eens in de andere rubrieken voor inspiratie. De kralenhartjes zijn prachtig om een armbandje van te maken als cadeau voor iemand die je liefhebt. En ook de zoetwaterparels zijn een lust voor het oog, combineer ze met edelsteen kralen of met bijvoorbeeld goudkleurige kraaltjes, succes gegarandeerd.

 

 

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss