Rocailles kraaltjes of Seed Beads kralen (ook Miyuki)

Rocailles 4mm

Bij ’t kralenstulpje verkopen we heel veel verschillende soorten en maten rocailles. Deze leuke kleine kraaltjes worden voor heel veel doeleinden gebruikt, zoals het rijgen van kettingen en armbandjes, maar ook voor het borduren of het maken van kralenboompjes. Rocailles of seed beads zijn kleine glaskralen, we hebben ze ook van Miyuki.

Wat zijn rocailles kraaltjes?

Rocailles kralen zijn gelijk gevormde, ronde glaskralen die in grootte kunnen variëren van minder dan een millimeter tot enkele millimeters. Wij verkopen ze vanaf 2mm.

Rocailles is een verzamelnaam voor elke kleine glaskraal tot c.a. 4,5mm. Rocailles worden het meest gebruikt voor het weven op weefgetouwen. Maar ook in Macramée. Ze kunnen worden gebruikt voor het rijgen en borduren of als spacers tussen andere kralen in sieraden.Rocailles zijn mooie kleine glaskralen in verschillende kleuren. Omdat rocailles op zoveel manieren te gebruiken zijn, zijn ze heel geliefd. In onze webshop verkopen we dan ook veel verschillende soorten en maten rocailles waaronder die van Miyuki.

Rocailles zijn kleine glaskralen en worden ook wel borduurkralen of seed beads genoemd. U kunt rocailles bijvoorbeeld gebruiken voor weven, rijgen van kettingen en armbandjes, het maken van kralenboompjes, ermee borduren of er 3d-kaartjes mee maken.

Kralennaald voor rocailles, kleine kraaltjes

Met een kralennaald rijgt u de rocailles makkelijker aan een draad.

Onze soorten rocailles, kleine kraaltjes

Wij hebben diverse soorten rocailles kralen, voor ieder budget en naar ieders wens. Wij verkopen rocailles vanaf 2 mm tot 4,5 mm.

Op onze website vindt u de standaard rocailles per maat gerubriceerd. Tevens vindt u daarnaast een aantal rubrieken met speciale rocailles, waaronder die van Rayer en Pracht verpakt in doosjes, staafjes van glas bugles in diverse maten, en ook afwijkende maten rocailles in de rubriek “rocailles diversen” zoals rocailles in hexagonvorm (6-hoekig) en de rocailles van Miyuki.

Miyuki is de merknaam van de beste kwaliteit onder de rocailles en deze komen uit Japan. Wij verkopen hiervan de rocailles, de kubussen en andere vormen. Rocailles van Miyuki zijn gelijker van vorm dan de standaard rocailles en zijn daardoor uitermate geschikt als u een rocailles weef- of borduurpatroon wilt uitwerken. Miyuki rocailles blijven langer mooi doordat de kleur in de kraal gemengd is en bij gewone rocailles is het vaak een verflaagje. Miyuki rocailles liggen in aanschafprijs daardoor hoger dan onze standaard rocailles.

Rocailles - toepassingen

Rocailles kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. U kunt er mooie armbandjes mee weven, ze aaneen rijgen voor een enkelbandje of een ketting maar er bijvoorbeeld ook mooie oorbellen mee maken en er zelfs mee borduren. Google eens op “seed beads art”, dan ziet u de mooiste creaties voorbij komen.

Rocailles – sieraden maken

De getallen bij rocailles, zoals 12/0, 8/0, of 6/0, geven de grootte van de kralen aan. Deze maatvoering laat zien hoeveel kralen er in een inch (2,54 cm) passen. Hierbij betekent een hoger getal een kleinere kraal. Bijvoorbeeld, 12/0 rocailles zijn kleiner dan 8/0 omdat er meer 12/0 kralen in een inch passen.

Rocailles Maten en Bijbehorende Draaddikte

- 5/0 Rocailles: Deze zijn iets groter dan de 6/0 kralen met een diameter van ongeveer 4.5 mm.
  Voor deze kralen is een draad van 0.8 mm tot 1 mm dikte aan te bevelen, afhankelijk van het aantal keer dat de draad          door de kraal moet.

- 6/0 Rocailles:Deze kralen hebben een diameter van ongeveer 4 mm. Geschikt draad is 0.6 mm tot 1 mm dik.

- 8/0 Rocailles: Met een diameter van ongeveer 3 mm past hier goed een draad van 0.5 mm tot 0.8 mm dik bij.

- 11/0 Rocailles: Iets kleiner dan de 12/0, met een diameter van ongeveer 2.1 mm. Voor deze maat wordt een draad van 0.2     mm tot 0.4 mm dik aanbevolen.

- 12/0 Rocailles: Deze kralen zijn ongeveer 2 mm in diameter, waarvoor een dunnere draad van 0.3 mm tot 0.5 mm wordt       aanbevolen.

Aanbevelingen voor Draaddikte

De keuze van draaddikte hangt af van uw project. Voor ontwerpen waarbij de draad meerdere keren door de kralen gaat, is het aan te raden om de dunnere optie binnen de aangegeven diktebereiken te kiezen. Flexibele rijgdraden zoals nylon gecoate staaldraad of specifieke weefdraden zoals C-Lon of S-lon of Beadlon zijn populair. Hier vindt u ons rijgdraad.

 

Rocailles armbanden - rijgen

Kies één kleur of een rocailles kleurenmix en rijg deze op transparant elastiek voor een armbandje. Leuk te combineren met een bedeltje dat u mee kunt rijgen of een aantal metaalkralen. Verstop het knoopje –dat u vastzet met een druppeltje sieradenlijm- onder een metaalkraal met groot gat. Armbandjes en kettingen maak ik het liefst met de standaard rocailles, deze ogen net wat speelser dan de sieraden met miyuki rocailles.

Rocailles armbanden – weven

Zoek op internet een mooi rocailles weefpatroon en kies een vorm miyuki rocailles uit. De delica’s worden meestal gebruikt bij een rocailles weefarmband met miyuki, maar ook de ronde rocailles is een goede optie, het is maar net waar uw eigen voorkeur ligt. U heeft hierbij een weefraam en rijggaren nodig. Het C-Lon rijggaren dat u op onze website vindt is een supersterk garen en speciaal geschikt voor het werken met kleine kralen en daarom een goeie keuze voor het weven van miyuki rocailles armbanden.

Rocailles ketting

Gebruik gecoat rijgdraad voor een ketting, kies uw favoriete rocailles en werk af met een metalen slotje. Maak een rocailles choker  en doe dit met dezelfde kralen als die van de rocailles armband en u heeft een leuke rocailles set. Ook erg leuk om cadeau te geven. Zelf houd ik ervan in een sieraad kleuren uit eenzelfde kleurenpallet te gebruiken. Varieer in de afwerking van de rocailles, zoals mat, glans, metallic of transparant en het eindresultaat is prachtig. Alle materialen hiervoor vindt u op onze website.

Rocailles enkelbandje

In de zomer draag ik graag enkelbandjes van rocailles in diverse kleurtjes en ik maak mijn vriendinnen er ook altijd blij mee. Gebruik net als bij het maken van een rocailles ketting gecoat rijgdraad, kies uw favoriete rocailles en werk af met een metalen slotje.

Rocailles oorbellen

Met rocailles kun je ook kleurrijke oorbellen maken. Zoek op internet maar eens op “rocailles oorbellen” of “miyuki oorbellen” en u vindt de mooiste creaties. Hiervoor kunt u diverse technieken gebruiken.

Rocailles – kleine kraaltjes kopen en sieraden creaties en kadootjes maken

Vooral de vormvaste rocailles van miyuki zijn geschikt om mee te borduren. Gebruik daarvoor een rijgnaald of kies in onze webshop het rijgdraad met naald ineen van Griffin, hoe makkelijk is dat! U kunt borduren wat u wilt, maak eens kleurige kersthangers voor in de kerstboom of een broche en u kunt ook complete schilderijtjes borduren. Kijk op internet voor inspiratie en verschillende miyuki rocailles patronen.

Naast het maken van mooie rocailles sieraden en dit verpakken tot een leuk geschenk voor iemand is het ook erg leuk om een rocailles kralenpakket samen te stellen, compleet met garen, draad, bedeltjes, slotjes en eventuele beschrijvingen en zo een “do it yourself” rocailles kralenpakket cadeau te geven.

En als u een weefraam heeft, maak eens een leuke rocailles boekenlegger, bijvoorbeeld in de lievelingskleuren van degene aan wie u de boekenlegger cadeau wilt geven.

Kijk vooral ook op internet (pinterest!) voor inspiratie en patronen. Daar vindt u bijvoorbeeld ook prachtige bewaardoosjes van miyuki rocailles, dat zijn kleine kunstwerkjes om cadeau te geven of gewoon voor uzelf te maken om uw eigen rocailles sieraden in te bewaren.

Voor al uw rocailles creaties vindt u naast de benodigde rocailles natuurlijk ook alle overige basismaterialen op onze website.

Hoe rijg ik kleine kraaltjes?

Wij hebben heel veel sooren kleine kraaltjes, rocailles genoemd. We hebben ook speciaal rijgdraad met een naaldje er aan vast. Ook verkopen wij losse rijgnaalden.

Kleine kraaltjes, grootse pracht, uw creaties hebben de juiste kracht 

 

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

 

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss