Waxkoord om sieraden te maken

Waxkoord verweken in armbandjes

  • Waxkoord Katoen: natuurproduct, wat stroever, flexibel, kan verkleuren bij langdurig gebruik in water en zon, minder glans
  • Waxkoord: Polyester: synthetisch, gladder, wordt minder snel vies, verkleur minder snel, is iets stugger, meer glans
  • Geen vermelding materiaal: Als er niets bij staat dan is het altijd katoen.

Als u het woord wax hoort, dan denkt u vast aan dat spul wat mannen in hun haar smeren om het perfect te krijgen. Of wat vrouwen gebruiken om alle haartjes in een strakke knot te krijgen. Maar dat is niet waar het in dit geval over gaat. Wij hebben het over wax koord, een soort touw wat een laagje wax erover heeft. Het wordt verkocht in veel verschillende kleuren, denk aan alle kleuren van de regenboog en nog veel meer. We verkopen de waxkoorden in verschillende dikten namelijk 0,5, 1, 1,5 en 2 mm.

Waar is waxkoord van gemaakt?

Waxkoord kan gemaakt zijn van katoen of polyester. Het laagje was wat is aangebracht over het touwtje, zorgt ervoor dat het draad niet snel gaat pluizen en het gemakkelijk te verwerken is in sieraden of macrame. U kunt het voor allerlei verschillende soorten creaties gebruiken omdat het erg sterk is en niet snel kan breken.

Bij andere koorden heeft u er misschien last van dat er gemakkelijk vuil in gaat zitten, dit is niet het geval bij waxkoord. Waxkoord is een gemakkelijk koord om te gebruiken. Dus als u aan slag gaat met het maken van sieraden en u heeft nog niet zo veel ervaring of u wil het doen met mensen met weinig ervaring, dan is waxkoord erg geschikt. Wel moet u er dan opletten dat het rijg gat groot genoeg is. Het rijgen van sieraden is erg leuk, al helemaal omdat u helemaal zelf kan kiezen wat u om het draad heen wil rijgen. Zoals de kleur en hoeveelheid kralen, maar ook het patroon dat u wil gaan maken met de kralen en niet te vergeten of u er mooie bedeltjes tussen kunt rijgen.

Macramé met waxkoord

Het is iets wat bijna iedereen wel kan, en iedereen maakt dan ook helemaal zijn eigen ding. Ook is het rijgen van sieraden super leuk om te doen met uw klas als u bijvoorbeeld juf of meester bent. Dit waxkoord is er erg geschikt voor omdat het stevig is en zeker niet te klein, als u een van de grotere maten kiest. Ook kunt u na het knutselen de sieraden weer uit elkaar halen en weer gebruiken. Nu is het waxkoord niet alleen geschikt voor het rijgen, maar ook zeker voor het knopen, macramé. Zo kunt u er een leuk gevlochten armband van maken, met verschillende kleuren en misschien wel bedeltjes er tussen. Helemaal op maat gemaakt. Leer ook nieuwe knoop technieken en wees trots op uw werk.

 

Groetjes Bente stagiaire International Business Studies

 

 

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss