Tips & tricks mbt sieraden!

Wilt u net zoveel plezier hebben met het dragen van uw sieraden als dat ik heb bij het maken ervan dan zijn er bepaalde aandachtspunten met betrekking tot het gebruik.

Goedkope materialen om sieraden te maken

De meeste materialen van 't Kralenstulpje zijn erg goedkoop, de meeste goedkopere materialen zijn daarom geen edelmetaal, waardoor er kans bestaat dat er bij veelvuldig gebruik het laagje coating verdwijnt. Bij echt Sterling zilver of echt goud is dit niet zo. Ook RVS en DQ mataal blijft langer goed. Dit zijn de duurdere materialen. Ook goedkopere materialen kunnen heel lang goed blijven mits er voorzichtig mee om wordt gegaan.

Hoe houd je zelfgemaakte sieraden langer mooi?

 • Water en zeep kan de materialen waarvan een sieraad is gemaakt aantasten, het is daarom niet aan te raden de sieraden te dragen bij bijvoorbeeld het douchen, afwassen of zwemmen.
    
 • Gebruik van parfum / crèmes / haarlak e.d. kunnen sieraden aantasten, gebruik deze daarom voordat u het sieraad om doet.
    
 • Doe de sieraden uit als u gaat sporten of andere activiteiten gaat ondernemen die de sieraden mogelijk kunnen aantasten of beschadigen.
    
 • De sieraden niet in een sieradenbadje reinigen. Sommige gebruikte materialen zijn poreus (parels, glas, natuurlijke materialen, nylon) en de chemicaliën van een badje kunnen dan schade aanrichten. Wil je het metaal toch wat oppoetsen doe dat dan gewoon met een zachte doek.
    
 • Kettingen van gecoat staaldraad kunnen makkelijk verbuigen. Om de oorspronkelijke vorm van het sieraad te behouden is het belangrijk dat er geen knikken worden gemaakt in het draad. Een mokkenboom/bekerboom die te koop is bij de Blokker en Xenos is ook een goeie oplossing om dit soort kettingen aan op te hangen. Ergens vlak opbergen is natuurlijk ook perfect.
   
 • Zilveren of verzilverde onderdelen van sieraden zijn gemakkelijk te reinigen met een zilver- poetsdoekje. Gebruik echter geen poetsmiddelen, zachtjes wrijven met een zilverpoetsdoekje is voldoende om de verkleuring te verwijderen.
 • Metalen en metal-look sieraden kunnen ook verkleuren door huidcontact. U kunt het sieraad met een zachte doek schoonmaken, maar de verkleuring is permanent.

 • U kunt uw metalen sieraden beter niet uitlenen, verschillende soorten huid kunnen het materiaal aantasten.

 • Kijk u sieraden regelmatig na of alle oogjes nog goed dicht zitten, deze kunnen door het dragen opengaan, knijp indien nodig de oogjes voorzichtig aan met een platbek tangetje.

 • Fel zonlicht kan daaraan blootgestelde sieraden beschadigen. Parels en kleurstenen bv verkleuren net als je huid. Helaas is de verkleuring bij de stenen blijvend.

 • Hang uw sieraden nooit aan een rekje, maar doe ze in een donker doosje of in een lade. Door blootstelling aan zonlicht kan het gaan verkleuren.

  Klik hier om terug te gaan naar Klantenservice

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss