c.a. 48 stuks Aventurijn nuggetkralen, afmeting varieert tussen 6-16mm

Artikelnummer: Stelling L-05 bak nuggetkralen / NAT-306
Vorige Artikel 30 van 61 Volgende
€ 4,99 (inclusief btw)

c.a. 48 stuks Amethist splitterkralen, afmeting 15x9x6 mm

Natuurlijk aventurijn in een redelijk op kleur gesorteerd assortiment. Sommige nuggets bestaan deels uit amethyst. Ze hebben allemaal een zijdeglans afwerking. De nuggets zijn centraal doorboord. Het rijggat is 1 mm. Afmetingen nuggets: 10 mm gemiddeld.  De maten lopen uiteen van 6 tot 16 mm. Breedte (rijglengte): 6 mm gemiddeld. Ze zijn niet geregen.

Aventurijn

Deze edelsteen is een verschijningsvorm van natuurkwarts. Hij is gedeeltelijk transparant en soms zijn kleine insluitingen van verschillende glanzende mineralen zichtbaar. Het meest voorkomend zijn dan scherfjes mica of kristallen ijzeroxide. Deze kwartssoort wordt het meest gevonden in India, Brazilië of Afrika.
Gek genoeg is de naam aventurijn (aventurine) gebaseerd op het beroemde aventurine glas van de Murano ateliers in Venetië. De prachtige kleur met glinstering ontstond daar 200 jaar geleden toen een glasblazer per ongeluk wat kopervijlsel in gesmolten glas liet vallen. Aventura in het Italiaans betekent “Per ongeluk”.
Omdat wij de nauwkeurige vinddiepte en -plaats niet kennen, durven wij geen uitspraak te doen over de invloed van deze natuursteen op je gezondheid.

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss