Streng Bergkristal nuggets , afmeting streng 30cm

Artikelnummer: H-18 Bak Held /NAT-299
Artikel 33 van 57
€ 5,99 (inclusief btw)
Voorraad 37 stuks

Streng Bergkristal nuggets , afmeting streng 30cm 

Natuurlijk bergkristal. Vorm, kleur en afmeting van de kralen passen redelijk bij elkaar. Ze bestaan grotendeels uit mooie, kleurloze, transparante kwarts, met weinig tot geen insluitingen.
Lengte per kraal is gemiddeld 12mm. Breedte (rijglengte) per kraal is gemiddeld 4,5 mm. In deze streng van 30 cm zitten ongeveer 54nuggets. Het rijggat is bij de meeste kralen in het midden geboord. Rijggat is 1 mm in diameter.

Bergkristal

Dit is de kleurloze en meest voorkomende variant van het mineraal kwarts. Het vormt meer dan 12% van het volume van de aardkorst. Kwarts is daarmee een van de meest voorkomende mineralen. Zand en graniet bestaan bijvoorbeeld voor een groot deel uit kwarts. Toch is maar een klein deel van dit mineraal geschikt om er sieraden mee te maken. Dit geldt voor de kleurloze, soms iets troebele variant.
Tijdens de Romeinse tijd werd het onder de naam "versteend ijs" op de markt gebracht. In die tijd werden namelijk veel kristallen in de gletsjers van de Alpen gevonden. In de oude Griekse tijd werd voor het eerst het woord "krystallos" gebruikt.
Behalve in Australië wordt deze kleurloze bergkristal over de hele wereld gevonden.
 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss