Zomerse armbandjes met polymeer kralen

Zomerse armbandjes met polymeer kralen

Met het weer dat op dit moment alles behalve zomers is, is het wellicht een goed idee om binnen aan de knutsel te gaan. Gelukkig komt beter weer eraan. Wat dacht U ervan om op een leuke en creatieve manier een vleugje zomer naar binnen te brengen? U kunt prachtige zomerse armbandjes maken met polymeer klei. Zo bent U helemaal klaar wanneer de zon zich weer laat zien!

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande materialen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

Polymeer vlindertjes

Polymeer rondellen multicolour

Polymeer kralen turquoise

Polymeer hartjes regenboog

Polymeer rondellen turquoise

Polymeer rondellen champagne

Polymeer rondellen khaki

Polymeer rondellen teal

Polymeer rondellen bisque

Sluiting  

Zoetwaterparels

Gouden kraaltjes 6x4mm

Gouden kralen 6mm

Jasseron

Metalen kralen 4x 1,9mm

Metalen tussenzetsels

Polymeer kralen pink

Goudkleurige kraaltjes

Verder nog

-elastiek 

-gecoat metaaldraad 

-ringetjes 

-Knijpkraaltjes 

-Kalotjes 

-Kettelstiften 

 

Nu U alle benodigdheden heeft verzameld, kunt U beginnen met het creëren van Uw prachtige armbandjes. 

Zomerse armbandjes met polymeer kralen

 

Metalen kralen

Rijgen van de kralen op elastiek:

Neem een stuk elastiek van voldoende lengte en knip het af op de gewenste armbandmaat. U kunt de armband strak of iets losser maken, afhankelijk van Uw voorkeur.

Nu komt het leuke deel: begin met het rijgen van de kralen op het elastiek! Volg een patroon dat U aanspreekt of maak Uw eigen unieke combinaties. Schuif voorzichtig de kralen op het elastiek en zorg ervoor dat ze goed tegen elkaar aan liggen zonder teveel ruimte tussen de kralen.

Het knoopje maken:

Zodra U alle kralen op het elastiek heeft geregen en tevreden bent met Uw ontwerp, is het tijd om het elastiek vast te zetten. Maak een stevige knoop in het elastiek om de kralen op hun plaats te houden.

Extra stevigheid met lijm:

Om er zeker van te zijn dat het knoopje goed blijft zitten, druppelt U voorzichtig een beetje sieradenlijm op de knoop. Dit geeft extra stevigheid en voorkomt dat de armband uit elkaar valt na verloop van tijd.

Knoopje verstoppen:

Nu het knoopje stevig is vastgezet en de lijm is opgedroogd, is het tijd om het knoopje discreet weg te werken. Schuif voorzichtig een kraaltje over het knoopje heen, zodat het mooi wordt afgedekt en vrijwel onzichtbaar is.

Zomerse armbandjes met polymeer kralen en zoetwaterparels

Rijgen van de kraaltjes op gecoat metaaldraad:

Knip een stuk gecoat metaaldraad af op de gewenste lengte voor Uw armband. U kunt hierbij rekening houden met de armbandmaat en eventueel iets extra draad voor de afwerking.

Nu kunt U beginnen met het rijgen van de kraaltjes op het metaaldraad. Volg een patroon dat U aanspreekt of ontwerp Uw eigen creatieve combinaties. Schuif de kraaltjes voorzichtig op het draad en zorg ervoor dat ze stevig vastzitten.

Bevestigen van kalotjes aan de uiteinden:

Om de armband mooi af te werken en de kraaltjes veilig te bevestigen, gebruikt U kalotjes aan de uiteinden van het gecoate metaaldraad. Schuif een kalotje over het uiteinde van het draad en zorg ervoor dat de kraaltjes goed in het kalotje passen.

Vervolgens maakt U een knijpkraaltje vast aan het uiteinde van het metaaldraad, net na het kalotje. Knijp het knijpkraaltje voorzichtig dicht met een knijpkraaltang om het draad goed op zijn plaats te houden. Herhaal deze stap aan het andere uiteinde van de armband.

Het slotje bevestigen:

Om de armband gemakkelijk te kunnen sluiten, maakt U gebruik van ringetjes. Bevestig een ringetje aan het kalotje aan de ene kant van de armband. Sluit het ringetje goed zodat het stevig vastzit.

Aan de andere kant van de armband maakt U een ringetje vast aan het knijpkraaltje. Zorg ervoor dat het ringetje goed gesloten is.

Om de armband te sluiten, haalt U het ringetje van het kalotje door het ringetje bij het knijpkraaltje en sluit U het ringetje stevig. Hierdoor ontstaat een stevige sluiting die veilig om Uw pols blijft zitten.

Met het slotje op zijn plaats is Uw prachtige armband met gecoat metaaldraad klaar om te dragen! Maak gerust meerdere armbanden met verschillende kleuren en kralen om Uw stijl en stemming aan te passen.

Zomerse armbandjes met polymeer kralen vlinder

Rijgen van de vlindertjes met kraaltjes op kettelstiften:

Om prachtige vlinderarmbandjes te maken, rijgt U de kraaltjes op kettelstiften. Plaats een kraaltje op een kettelstift en gebruik een tangetje om een oogje te vormen aan de andere kant van de kettelstift. Het kraaltje zit nu stevig vast aan de kettelstift in de vorm van een hangertje. Herhaal dit proces voor elk vlindertje en kraaltje dat U aan de armband wilt toevoegen. Zorg ervoor dat U aan beide uiteinden van de kettelstiften een oogje maakt.

Bevestigen van de kettelstiften aan elkaar:

Nu is het tijd om de vlinderhangertjes met kraaltjes aan elkaar te bevestigen. Gebruik eventueel kleine ringetjes om de oogjes van de kettelstiften aan elkaar te verbinden. Natuurlijk kunt u de lettelstiften ook rechtstreeks aan elkaar verbinden. Hierdoor ontstaat een prachtige ketting van vlinders en kraaltjes.

Toevoegen van jasseron aan beide kanten:

Om de armband wat extra flair te geven, voegt U aan beide uiteinden van de vlinderketting een stukje jasseron toe. Schuif het jasseron door het laatste ringetje aan beide kanten van de ketting.

Bevestigen van het slotje met ringetjes:

Het slotje kan nu aan het jasseron worden bevestigd. Gebruik een ringetje om het slotje aan het ene stuk jasseron te bevestigen en een ander ringetje om het slotje aan het andere stuk jasseron te bevestigen.

Nu kunt U het slotje gemakkelijk openen en sluiten om de armband om Uw pols te doen.

Met deze stappen heeft U een prachtige vlinderarmband gemaakt met kraaltjes, kettelstiften, jasseron en een slotje. De armband zal schitteren en Uw pols versieren met een vleugje zomerse schoonheid.

Zomerse armbandjes met polymeer kralen

Dus, laat die regenbuien maar komen - U heeft een heerlijk knutselproject om Uw dagen mee te vullen en U voor te bereiden op de vrolijke en zonnige dagen die in het verschiet liggen. Veel knutselplezier en geniet van het dragen van Uw unieke creaties!

Veel plezier met het maken van Uw prachtige armbandjes en geniet van het dragen van Uw eigen handgemaakte sieraden!

Groetjes Anjes Hermans 

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss