Sorteer op
Sorteer op

Swarovski & Preciosa Kristal druppels

Kijk voor alle andere soorten Swarovski en Preciosa Kristal in de lijst in het linker menu onder "Swarovski kristal kralen".  Misschien heeft u wel eens gehoord van Preciosa, "het zusje" van Swarovski. Preciosa kristal een even voornaam wereld merk als Swarovski, sterker nog, het verschil is bijna niet te onderscheiden. Echter is het kleurenpalet van Preciosa minder uitgebreid dan Swarovski. De beste kristal kralen waaronder die van het wereld merk Preciosa worden nauwkeurig gefacetteerd. Het merk Preciosa is veel redelijker in prijs dan Swarovski. U krijgt dus voor minder geld schitterende maar betaalbare 1e klas Kristallen kralen! We hebben in het verleden een redelijke partij Swarovski en Preciosa  (in verhouding) zeer goedkoop kunnen inkopen vanuit een faillissement, maar zodra dit op is, bestellen we niet meer bij. Aangezien we anders de prijzen enorm zouden moeten verhogen en dat gaan we niet doen!

Tijdens het lezen van deze pagina gaat u erachter komen waar de Swarovski kristallen van gemaakt zijn en over het bedrijf zelf ga ik ook wat vertellen. Daarnaast gaat u ook lezen over wat de Preciosa te maken heeft met de Swarovski kristallen.

Druppel kralen kristal

Onderstaand stukje is geschreven door:  Jorieke Tiggelaar Stagiaire International Business Studies

Swarovski kristal kralen

Swarovski is wereldwijd bekend en is opgericht door Daniel Swarovski. Hij heeft ook het familie recept voor deze  kristal kraal ontwikkeld. Hij en zijn familie komen oorspronkelijk uit Oostenrijk waarmee de kristal ook een Oostenrijkse basis heeft. De bronnen die gebruikt worden voor het maken van deze kristallen is familiegeheim. Echter, zijn er wel een paar dingen bekend over de kristallen. In feite zijn ze hetzelfde als normale kristallen alleen schitteren ze veel meer. De reden hiervan is dus familiegeheim. De kristallen waarmee de Swarovski kristallen mee vergeleken worden zijn de Zirkonia’s.

Sieraden met Zirkonia’s

Dit is een kunstmatig vervaardigde diamant. Het meest opvallende verschil is dat het materiaal diamant het één na hardste materiaal in de wereld is. Daarnaast is het verschil ook dat een diamant door de natuur wordt gevormd en de kristallen kunstmatig ontstaan. Dit is echter ook de reden dat de zeldzame diamant een flink stuk duurder is dan kristallen.

Collectie van Swarovski

Swarovski heeft niet alleen kristallen sieraden, maar ze verkopen ook kristallen beeldjes. Ze hebben sinds kort ook een samenwerking met Disney. Ze verkopen alle soorten Disney figuren. Daar bedoel ik mee de lamp van Aladin of een Star Wars hoofd. Naast dat ze dit aanbieden hebben ze ook horloges in het assortiment en andere accessoires.

Preciosa kralen

Naast dat Oostenrijk een goed lopend merk heeft in de kristallen kralen heeft Tsjechië dat ook. De Tsjechische Republiek heeft de Czech Preciosa kristal. Dit is ook een belangrijke fabrikant die glitter kristallen kralen maakt. De Preciosa kristallen zijn van goede kwaliteit gemaakt en hebben een prachtige glans over de kristalkralen heen. Hierdoor glisteren de kralen mooi in bepaald licht.

Deze kristallen hebben net zo als de Swarovski kristallen en wereldwijd bereik en beide families hebben een goed imperium opgebouwd. Daarnaast produceren ze beide geslepen kristallen kralen en blijven ze daardoor beide uniek. Dit komt doordat ieder bedrijf (familie) een ander recept gebruikt en beide houden ze het geheim.

Ons assortiment

Op onze website kunt u beide soorten kristallen kralen vinden. Daarnaast bieden wij u ook een diversiteit in de kleuren en maten van de kristallen kralen. Hierdoor kunt u verschillende soorten sieraden maken en is er voor iedereen een leuke combinatie te maken.

Geschreven door Jorieke Tiggelaar Stagiaire International Business Studies

 

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss