Sorteer op
Sorteer op

4mm edelsteen kraal

Rhodoniet kralen

Foto van Joey Slager

Wat zijn edelstenen en waarom gebruikt men edelstenen voor kralen?

Edelstenen zijn natuurstenen die zich onderscheiden van de gewone stenen. U kunt ze gewoon in de natuur tegenkomen, bijvoorbeeld als u op vakantie bent in Oostenrijk. Wel zijn edelstenen erg zeldzaam. Ze kunnen worden gebruikt om sieraden van te maken, zoals armbandjes en kettingen. Ook worden edelstenen veel door mensen verzameld, gewoon om naar te kijken. De edelstenen zien er natuurlijk prachtig uit. Edelstenen worden ook wel eens gebruikt als voorwerpen met betrekking tot interieur.

Edelstenen zijn al een hele lange tijd bekend bij de meeste mensen. Ze zijn namelijk ook al eeuwen oud! Neem als voorbeeld bergkristal en granaat. Deze edelstenen werden vaak als sieraden gedragen en dat zet zich tot de dag van vandaag nog steeds voort. Hiervoor zijn de 4mm edelsteen kralen ook ideaal, mocht u houden van kleine subtiele sieraden, maar die toch de aandacht van anderen trekken.

Mocht u bekend zijn met spiritualiteit, dan bent u er vast ook van op de hoogte dat men zegt dat edelstenen een helende werking kunnen hebben en om hun symbolische betekenis die bijzonder is. Een paar voorbeelden hiervan zijn

– edelsteen Jade kralen, deze edelsteen staat voor geluk

– edelsteen rozenkwarts kralen, deze edelsteen staat voor liefde

– edelsteen Amethyst kralen, deze edelsteen staat voor wijsheid

– edelsteen Tijgeroog kralen, deze edelsteen staat voor evenwicht

Wat is dan het verschil tussen edelstenen kralen, mineralen en kristallen kralen?

Edelstenen onderscheiden zich van andere stenen, omdat ze een bepaalde hardheid hebben die wordt aangegeven op de schaal van Mohs. Er zijn heel veel verschillende edelstenen, die dus allemaal een ander soort hardheid hebben. Zachte stenen werden vroeger halfedelstenen genoemd, maar vandaag de dag vallen ook de zachte edelstenen gewoon onder de categorie edelstenen.

Een mineraal is een gevormde stof, alleen bestaat deze uit slechts één molecuul. Een edelsteen bestaat uit meerdere.

Als laatste hebben we nog de kristallen. Deze bestaan uit één mineraal en deze hebben een regelmatig ogend uiterlijk. Neem als voorbeeld Swarovski kristallen.

Bij www.kralenstulpje.nl hebben we een heel uitgebreid assortiment 4mm edelsteen kralen van goede kwaliteit, waarmee u bijvoorbeeld uw eigen sieraden kunt gaan maken. U kunt de edelsteen kralen 4mm bestellen via onze website.

 

Geschreven door Jamila, stagiair vestigingsmanager groothandel.

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss