Sorteer op

Facet hanger rond 7mm oogje: 1mm

Deze glazen hangers bedeltjes hebben een ronde vorm en zijn 7 mm groot. Hieronder zal ik het proces uitleggen van hoe de glazen facet hangers worden geslepen.

Hoe worden facethangers gemaakt?

Bij het maken van de facet hangers is vooral het slijpproces en de gebruikte materialen belangrijk. Het slijpproces is cruciaal omdat het de hanger een kristaleffect geeft. Hoe meer er wordt geslepen, hoe meer verschillende glanzende effecten er ontstaan. Het glas wordt schuin aflopend tegen de rand gehouden terwijl het wordt geslepen. Hierdoor wordt de rand dunner naarmate het glazen facet breder wordt.

De afwerking van de glas facet hanger

Naast het slijpen van het glas wordt er ook een andere techniek toegepast, namelijk polijsten. Hiermee kan het glas op een gemakkelijke en veilige manier geslepen worden. Bovendien worden de scherpe randen van de hanger op deze manier verwijderd. Om het eindproduct de finishing touch te geven, wordt het glazen facetkraaltje aan het einde afgewerkt met een schuurpapiertje om een blokje hout.

Kleuren betekenisvan de facet hanger

  • Emerald staat voornamelijk symbool voor macht en onsterfelijkheid. Het symboliseert ook eeuwige jeugd en oprechtheid. De kracht van de kleur is het genieten van het leven en het gevoel van eenheid, wat een positieve invloed heeft op relaties.
  • Topaas heeft een eeuwige betekenis. De Egyptenaren hechtten veel waarde aan de kleur goud en geloofden dat topaas de kleur van de zonnegod had en bescherming bood tegen nachtelijke kwade goden/geesten.
  • Amethist heeft een beschermende betekenis en helpt tegen stress en angst in het leven. Het helpt ook bij de symptomen van deze aandoeningen en versterkt bovendien de botten en zuivert de huid.

Ons assortiment in facet hangers

Onze glazen facet hangers rond 7mm zijn allemaal facet geslepen, wat zorgt voor een mooiere glans van de kraal. De kleuren die hierboven worden genoemd, zijn allemaal verkrijgbaar op onze website, en we hebben nog veel meer kleuren beschikbaar. Neem gerust een kijkje in ons assortiment en ontdek de oude betekenissen achter bepaalde kleuren, die mogelijk ook symbool kunnen staan voor uzelf.

Geschreven door Jorieke Tiggelaar, Stagiaire International Business Studies

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

 

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss