Sorteer op
 • Cloisonne Dolfijn 20 x 30mm hanger/bedel
  Cloisonne Dolfijn 20 x 30mm hanger/bedel

  Cloisonne Dolfijn 20 x 30mm hanger/bedel

  Met de bedeltjes van 't Kralenstulpje is geen enkel idee nog onmogelijk. Maak leuke bedelarmbandjes, of gebruik onze bedels voor een ketting!

  Laat je inspireren door ons assortiment vol…

  € 0,65

Cloisonne bedels

Cloisonné bedels zijn bijzondere sieradenonderdelen die bekend staan om hun gedetailleerde en kleurrijke ontwerpen. Deze bedels worden gemaakt met een unieke techniek die eeuwen teruggaat, oorspronkelijk ontwikkeld in het Byzantijnse Rijk en later verfijnd in China. Ze zijn niet alleen populair vanwege hun schoonheid, maar ook vanwege de rijke geschiedenis en het vakmanschap dat elk stuk uitstraalt.

Wat zijn Cloisonné bedels?

Cloisonné is een techniek waarbij dunne draadjes metaal worden gebruikt om kleine vakjes of cellen (cloisons in het Frans) te vormen op het oppervlak van de bedel. Deze cellen worden vervolgens ingevuld met emaille in verschillende kleuren. Het geheel wordt verhit tot de emaille smelt en een glanzend, glad oppervlak vormt. Na afkoeling worden de bedels vaak gepolijst om hun kenmerkende glans en afwerking te verkrijgen.

Gebruik van Cloisonné bedels in sieraden

Cloisonné bedels worden vaak gebruikt in fijne sieraden vanwege hun levendige kleuren en kunstzinnige uitstraling. Ze zijn ideaal voor het toevoegen van een opvallend element aan kettingen, armbanden en oorbellen. Omdat elk bedeltje uniek is, bieden ze een geweldige manier om persoonlijkheid en onderscheidend vermogen aan handgemaakte sieraden toe te voegen.

Voordelen van het werken met Cloisonné bedels

1. Unieke uitstraling: Elke cloisonné bedel is handgemaakt, wat betekent dat geen twee bedels exact hetzelfde zijn. Dit voegt een exclusief karakter toe aan elk sieraad.

2. Kleurrijke ontwerpen: De levendige kleuren van de emaille maken cloisonné bedels tot een uitstekende keuze voor ontwerpers die kleur willen integreren in hun sieraden.

3. Culturele rijkdom: Door cloisonné bedels te gebruiken, dragen sieradenmakers niet alleen een stukje kunst met zich mee, maar ook een rijke geschiedenis die gesprekken kan uitlokken en de interesse kan wekken van liefhebbers van cultureel erfgoed.

Toepassingen en stijlideeën

Cloisonné bedels lenen zich uitstekend voor diverse sieradenontwerpen. Ze kunnen de hoofdattractie zijn in een eenvoudige ketting of dienen als kleurrijke accenten in een armband. Ook zijn ze prachtig in combinatie met andere edelstenen of metalen kralen, waardoor ze een eclectische stijl bevorderen die zowel modern als traditioneel kan zijn. Voor een subtiele benadering kunnen kleine cloisonné bedels worden gebruikt in oorbellen, waar ze zorgen voor een subtiel kleuraccent.

Cloisonné bedels bieden een prachtige mogelijkheid om kunst en geschiedenis te integreren in moderne sieradenontwerpen, waardoor elk stuk een verhaal en een esthetische waarde krijgt die door sieradenliefhebbers zeer gewaardeerd worden.

Cloisonné bedels: Uniek & Mooi

Cloisonné-bedels zijn kunstig versierd met metaal en prachtig beschilderd met afbeeldingen, ze zijn al eeuwenlang een populaire methode om sieraden en religieuze afbeeldingen en artefacten zoals rozenkransen te versieren, ze worden ook gebruikt voor het versieren van kleding.

Handgemaakte Cloisonne bedels en kralen

Deze techniek werd al beoefend door de oude Egyptenaren, Romeinen, Chinezen, Fransen en Europeanen, ze maken elke keer echt unieke en mooie bedels en de ook cloisione kralen blijven populair!

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

 

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss