per pagina
Sorteer op
    1 - 60 van 111 resultaten
  • 1
  • 2

Tsjechische Glaskralen Pressed Beads - Tsjech kralen - Czech glaskralen

Ambachtelijke Tsjechische Glaskralen: Pressed, Firepolished & Table Cut Designs

Tsjechische glaskralen staan bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en vakmanschap. Bij 't Kralenstulpje bieden we u een selectie van deze ambachtelijk vervaardigde kralen, die elk een uniek stukje kunst vertegenwoordigen. De kralen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder Pressed Beads, Firepolished Beads en Table Cut Beads, elk met hun eigen productieproces en esthetische kwaliteiten.

Czech kralen

Pressed Beads, ofwel gedrukte kralen, worden vervaardigd met behulp van de klassieke technologie van het persen van glas. De specifieke vorm en het ontwerp van de kraal worden bepaald door de vorm van de hardmetalen mal. Na het persen ondergaan deze kralen een proces van ruw afslijpen en trommelen, wat resulteert in een gladde afwerking met behoud van de unieke vormen die door de mal zijn gecreëerd. Deze techniek maakt het mogelijk om een breed scala aan vormen en ontwerpen te produceren, van eenvoudige ronde kralen tot complexe geometrische patronen.

Firepolished Beads krijgen hun basisvorm uit hetzelfde klassieke persproces. Echter, na deze stap wordt de kraal verder bewerkt door kleine platte vlakken te snijden die in eerste instantie mat zijn. Deze vlakken worden vervolgens gepolijst door hoge temperaturen in de glasoven, wat de kralen hun karakteristieke glans en de naam "vuur gepolijst" geeft. Deze methode zorgt voor een prachtige schittering die vergelijkbaar is met die van geslepen edelstenen, waardoor de kralen een favoriet zijn voor het creëren van opvallende sieradenstukken.

Table Cut Beads ondergaan een nog verfijnder proces. Na het persen van het glas tot de basisvorm, worden de vlakken van de kraal gesneden en daarna gepolijst. Deze techniek stelt de vakman in staat om te kiezen welke aspecten van de kraal benadrukt of juist onderdrukt worden. Het ontwerp kan zowel op de vlakken als in de diepten van de kraal verschijnen, wat een veelzijdigheid aan visuele effecten mogelijk maakt. Deze kralen zijn bijzonder gewaardeerd voor hun precisie en detail, waardoor ze een luxe uitstraling hebben.

Tsjech kralen

Bij 't Kralenstulpje waarderen we de schoonheid en het vakmanschap van Tsjechische glaskralen. We nodigen u uit om deze prachtige kralen te ontdekken en te gebruiken in uw eigen sieradenontwerpen. Of u nu op zoek bent naar iets klassieks of juist iets met een moderne twist, deze kralen bieden u de mogelijkheid om sieraden van de hoogste kwaliteit te creëren. Mocht u vragen hebben of meer informatie wensen over onze collectie Tsjechische glaskralen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag bij het vinden van de perfecte kralen voor uw project.

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss