Armbandjes van hol rubber zelf maken

Met deze kleuren van je zeker op, zeker in deze grauwe dagen. Holle rubber is een leuk materiaal om mee te werken. Makkelijk in gebruik en ziet er zonder al te veel poespas gewoon goed uit. Bovendien kan het een manier zijn om je kralen extra in het zonnetje te zetten. De materialen zijn van ’t Kralenstulpje.

Materialenoverzicht om armbandjes te maken van hol rubber

(*Voor de materialen die ik al in huis had heb ik vergelijkbare materialen gelinkt, aangegeven met )

Werkwijze sieraden maken met hol rubber

Laten we beginnen met de armbanden met de glaskralen. 1 winding van de memory wire is meestal genoeg voor de omvang van je arm. Knip 1 wending een beetje ruim af. Je wilt naemlijk de uiteinden ombuigen voor de sluiting. Gebruik voor het knippen een goede stevige kniptang. Memory wire is hard en je wilt je tangen niet beschadigen. Buig 1 uiteinde in een ring. Pas daarna uit hoeveel rubber je nodig hebt om de kralen mooi in het midden te laten komen. Je kunt beter iets te ruim beginnen en wat korter knippen dan andersom. Na het rubber rijg je je kralen in patroon. Voor de roze armband heb ik stardust-grijze halfedelsteen-glaskraal-grijs-stardust gedaan. Voor de paarse armband is het patroon: blauwe halfedelsteen-tussenstuk-glaskraal-tussenstuk-blauw. De glaskraal is een echte eyecatcher, de andre kralen meoten daar niet te veel aan afdoen. Werk af door het rubber en de memory wire op maat te knippen. Dan buig je een oog aan het andre deel van de memory wire waar je een sluiting aan bevestigd. Je kunt de armband altijd nog verlengen met een stuk jasseron.

Ik wilde graag een wikkelarband maken met het rubber. Dat ging niet in een geheel, omdat het memory wire bleef steken in het rubbern. Om dat probleem te omzeilen heb ik kortere stukken rubber gebruikt en kralen tussen door. Knip het gewenste aantal wendingen af. Voor de paarse variant heb ik 3 wendingen afgeknipt, door bijwerken aan het eind kwam ik uit op 2,5 wendingen. Buig 1 uiteinde om tot een ring. Ik heb een deel rubber afgeknipt en dit gebruikt om de andere delen mee af te meten. Tussen elke 2 delen zit een zilveren kraal. Sluit af met een deel rubber en buig het andere einde ook om tot ring. Voor de wikkelarmband heb je geen sluiting nodig.

De roze wikkelarmband was mijn eerste poging. Hiervoor heb ik 2 wendingen gebruikt, wat uitkwam op anderhalf. Ik moet eerlijk toegeven dat ik een wat ruimere wikkelarmband mooier vind, maar wilde jullie ook graag mijn leerweg laten zien. De manier van werken verschilde verder niet met de paarse armband.

Veel plezier met experimenteren!

Gemaakt en geschreven door Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss