Ketting met 5 strengen

Soms weet ik van tevoren wat ik wil maken, soms ontstaat iets terwijl ik ermee bezig ben. Zo ging het ook een beetje met deze ketting. Ik had een paar materialen in mijn hoofd die ik wilde gebruiken en een globaal idee van een ketting met vijf strengen. Al werkende werd het dit en ik vind hem super tof. Om hem te maken gebruikte ik materialen van ’t Kralenstulpje. Hieronder laat ik je zien hoe je hem maakt:

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

(Voor de materialen die ik al in huis had heb ik vergelijkbare materialen gelinkt, aangegeven met */** deze materialen zijn hergebruikt. de rocailles komen van een oud shirt en de halfedelstenen van twee kettingen)

Bepaal de lengte voor je ketting en bevestig de gesloten ringen aan beide kanten van de ketting. Bepaal vervolgens de lengte van de jasseron waar je de geboortesteen aan wilt hangen en bevestig dit aan de ringen. Ik heb dit gedaan door twee grote schakels van de andere jasseron te gebruiken als bevestiging. De bedel hang je vervolgens aan de ketting met een buigring.

Dit was het makkelijke deel. Nu gaan we rijgen. Om te beginnen de een simpele rocaille ketting. Deze wordt iets langer dan de ketting met de bedel. Voor deze ketting gebruikte ik de licht roze, donker roze en antraciet rocailles. De volgorde: 3 licht roze – 3 donker roze – 3 antraciet – 3 donker roze – 3 licht roze. Als je de juiste lengte hebt, gaat als laatste een knijpkraal op het draad. Deze haal je door de ring en weer terug door de splitkraal. Trek het draad stak, maar niet al te strak. Haal het uiteinde nog een keer door een deel van de rocailles. Knijp de kraal dicht en knip de draad af.

Het volgende snoer is het gemengde snoer. Hiervoor heb ik de verschillende houten kralen, de splitkralen, overblijvers van de acrylkralen en de grote facetkralen gebruikt. Als je de juiste lengte heb bevestig je dit snoer op dezelfde manier aan de ring als de vorige ketting. De laatste kraal is de splitkraal, haal de draad door de ring, terug door de splitkraal en door de laatse paar kralen op de ketting. Knijp de knijpkraal dicht, waarbij je zorgt dat de draad strak is, maar niet te strak.

De volgende ketting bestaat uit de acryl kralen, de kleine facet kralen, de zilveren kralen en de spacers. Voor de volgorde heb ik vier acryl kralen van licht naar donker geregen, zilveren kraal, facet kraal, zilveren kraal, acryl in omgekeerde volgorde. Na de zwarte kraal een spacer en herhaalt het patroon zich. Ik heb 2 grote zilveren kralen aan de ketting geregen. Dit zijn kralen zonder gat. In de beschrijving staat dat ze op ieder dun draad passen. Dit moet wel echt dun zijn. Ze pasten niet op het 8mm draad dat ik wilde gebruiken. Ook deze ketting bevestig je weer met een knijpkraal.

Nu volgt de laatste ketting. Deze is gemaakt van de groene, blauwe en grijze rocailles. Het patroon dat ik heb aangehouden was 1 blauw, 2 groen, 3 grijs. Om de 10 herhalingen van het patroon heb ik het onderbroken met een grotere rocaille. deze rocailles komen van een shirt waar een kralen borduursel op zat. Toen het shirt niet meer te redden was, heb ik de kralen eraf gehaald om ooit weer iets moois van te maken.

Hoe kom jij aan je kralen? Koop je ze alleen bij een winkel, of doe je ook aan hergebruik?

Gemaakt en geschreven door Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss