Blije Enkels

Ok, het is nog wat frisjes, maar het mooie weer gaat komen! En dan wil je toch voorbereid zijn met een aantal mooie sieraden, zoals deze vrolijke enkelband? Hieronder laat ik je zien wat je nodig hebt en hoe je hem maakt.

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

(* Voor de onderdelen die ik al had heb ik een vervanger gekozen)

Meet de maat van je enkel. Bedenk dat het fijn is als een enkelbandje lekker los om de enkel zit. Knip het stuk jasseron af en bevestig aan de ene kant een buigring en aan de andere kant een bruigring met slotje. Je kunt het jasseron ook losmaken door een schakel open te buigen en te sluiten, maar dat is wel lastig met deze afmeting van de schakels. Een klusje voor de echte freubelaars dus.

Rijg een kraal op een nietstift en buig hier met een rondbektang een oogje aan. Met het overgebleven deel van de nietstift kun je twee dingen doen. Je kunt het gewoon afknippen, maar je kunt er ook voor kiezen om het rond te draaien om de nietstift heen. Ik vind dit zelf een hele mooie afwerking en je verspilt niks. Je moet hier alleen wel mee wachten tot je de nietstift aan de ketting hebt bevestigd. Daarmee is het wel wat meer een gepriegel.

Rijg zo alle kralen op een nietstift en buig hier een oogje aan. Hang de kralen op gelijke afstand van elkaar aan de enkelband. Als je ervoor kiest om het overschot aan nietstift af te knippen, moet je er even goed op letten dat je het oog goed dicht buigt, anders verlies je al je kralen binnen no time. Het is natuurlijk harstikke leuk om van de enkelband ook een versie voor de kleine meiden te maken. Veel plezier met maken!

Zoveel keuze in kleuren. Wat wordt jouw kleurencombinatie?

Gemaakt en geschreven door Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss