Welke soorten sluitingen en slotjes zijn er om sieraden te maken?

Hier vind u alle sluitingen van 't Kralenstulpje!

Slotjes en sluitingen om sieraden te maken, welke soorten zijn er?
Slotjes zijn in allerlei vormen en maten te koop. De belangrijkste zijm:


1. Wat is een karabijnsluiting of  Karabijnslot ?


Dit is het meest gebruikte slotje. Deze is bij 't Kralensupke in heel veel maten en kleuren verkrijbaar. Je moet er twee ringetjes en of een verlengketting bij gebruiken. Een karabijnsluiting is een slotje met een haak met een scharnierend deel dat de opening geheel afsluit.


2. Wat is een Kapittelslot of Kapitelsluiting?


Een kapitel sluiting bestaat uit twee onderdelen, een staafje en een onderdeel waar het staafje door past. Aan beide onderdelen zit een oogje. Deze kun je bevestigen aan rijgdraad doormiddel van een knijpkraal.

3. Wat is een Magneetslot of een magneetsluiting?

't Kralenstulpje verkoopt heel veel soorten magneetsluitingen welke zijn onderverdeeld in twee verschillende categorieën.
Ze worden gebruikt wanneer men sieraden op een makkelijke manier wil sluiten en weer openen. Ideaal te gebruiken voor bijvoorbeeld mensen met reuma aan hun handen. Ze zijn minder handig wanneer iemand een pacemaker draagt. Ook is de kans groter om het sieraad te verliezen aangezien het gammelijker los kan laten.

Magneetsluitingen voor koord en leer

Magneetsluitingen voor diverse toepassingen met gewoon rijgdraad

4. Wat zijn Veerslotjes?


Dit zijn slotjes waarbij er een metalen onderdeel via een veertje in de sluiting word geduwd zodat deze 100% is afgesloten.
Via een haakje op de sluiting is het mogelijk om het veertje terug te duwen zodat het metalen onderdeeltje uit het slotje komt.
Het slotje is weer open!

5. Wat is een haaksluiting of haakslotje?

Een haaksluiting bestaat uit twee onderdelen, een haak en een oogje. Aan beide onderdelen zit een oogje. Deze kun je bevestigen aan rijgdraad doormiddel van een knijpkraal.

6. Wat is een boxsluiting?

Een boxsluiting of knijpslotje wordt vaak gebruikt bij meerdere draden. Via een lipje waar je op kunt drukken trek je het binnenwerk uit het slotje waardoor je twee losse onderdelen hebt.

 

Klik hier om terug te gaan naar Klantenservice

 

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss