Malaketting zelf maken

Geschreven en gemaakt door Anjes Hermans:

Mala ketting

Deze keer heb ik ervoor gekozen om een ketting te maken. En wel een mala ketting. De mala is een tibetaanse gebedssnoer.  Hij wordt gemaakt van 108 kralen (plus een startkraal, ook wel goeroekraal genoemd. Bij deze ketting is dat de boeddha). Ook kunnen ze met 54 of 27 kralen gemaakt worden.
De mala wordt steeds vaker ook gebruikt als sierraad. Hij wordt gedragen als ketting, of als armband. Vaak bij de bohemian- en ibizastyle.

Materialen om Mala ketting te maken:

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

Mala ketting

Niet alle materialen zijn nog aanwezig, kiest u gerust zelf een alternatief.
- Houten kralen (8 X 10 stuks)
-Howliet ivoor (28 stuks)
-Howliet turquoise (8 stuks)
-Boeddha
-Satijnkwast
-Satijnkoord (2m bij half geknoopt of 3m helemaal geknoopt )

Hoe maak je een malaketting?

Mala ketting

-Op 20 cm maak je een knoop, neem dan een ivoorkleurige Howliet kraal.
-Maak na de kraal weer een knoop. Ga zo door. Turquoise howliet,  ivoorkleurige howliet,  vier houten, ivoorkleurige howliet, turquoise howliet, ivoorkleurige howliet etc. Met steeds een knoop.
-Let op met 2 meter satijnkoord haal je het niet om de ketting helemaal te knopen.  Vandaar dat ik hier na de 27ste kraal, 54 kralen gewoon geregen heb, en.vervolgens weer 54 geknoopt heb. Mocht je hem helemaal geknoopt willen, dan heb je een langer stuk nodig van het satijnkoord.
-Na de vierde keer: ivoorkleurige howliet, turquoise howliet,  ivoorkleurige howliet, heb ik drie keer vier houten kralen met daarna een ivoorkleurige howliet kraal gedaan.
-Nu ben je op de helft. Dan doe je hetzelfde in spiegelbeeld terug.
Eindig met een knoop.
 

Mala ketting

-Nu komt de boeddha eraan.  Omdat het gat wat smal is om beide draden er doorheen te halen doe je het volgende: Haal eerst een kant er een stukje door. Plak met een stukje plakband het tweede stuk koord eraan vast. Trek het eerste stuk nu verder door, dan komt de tweede mee. Verwijder het plakband.
-Maak een knoop onder de boeddha.
-Nu nog de kwast. Ik heb ervoor gekozen om de kwast los te maken.  En met het satijnkoord de losse draden in het midden vast te knopen.  Draden over de knoop heen vouwen. Met het satijnkoord een stukje macrameën.
-De draden op een lengte knippen.
Klaar is de mala!!

Veel plezier met het maken van jouw eigen mala.

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss