Zelf sieraden maken met bedels

 

Sieraden maken met bedels

Hoe ben ik begonnen met sieraden maken? Nou eigenlijk door een enthousiaste bejaarde achterbuurvrouw. Zij maakte de mooiste kettingen en armbanden en ik was één van haar grootse klanten! Ik vond het prachtig om tussen haar kralen te kijken en te neuzen, ze kocht steeds weer hele mooie bijzondere kralen in bij een hobby winkeltje in Sappemeer, deze bestaat helaas niet meer. Op een gegeven moment kreeg ik een relatie en ik was zelf ook al het één en ander gaan uitproberen.

Mijn toenmalige vriend en ik gingen eigenlijk iedere zondagavond op bezoek bij zijn ouders en daar kwam regelmatig een buurmeisje samen met haar kralen om sieraden te maken. Ze heeft me een aantal basis technieken geleerd, eigenlijk te makkelijk, dat had ik nooit verwacht! En vanaf dat moment was het virus toegeslagen! Het kralen virus bleek zeer besmettelijk te zijn! Daar is geen inenting tegen bestand, hahaha!  Voordat ik het wist had ik zoveel verzameld dat mijn toenmalige vriend op een gegeven moment zei: “Misschien moet je eens iets verkopen?” We hebben bijna geen ruimte meer in huis! En daar is het begonnen, naast mijn werk ben ik begonnen met ’t Kralenstulpje en dat is nu bijna 10 jaar geleden!

De naam van een kralenwinkel

Mijn moeder heeft de naam bedacht en toen ben ik naar de Kamer van Koophandel gegaan, alle informatie ingewonnen. Na een aantal maanden ging het zo goed dat ik een keuze moest gaan maken tussen mijn baan als office manager en “voor mezelf beginnen” en die keuze was snel gemaakt! Dat was wel een keuze die ik heb gemaakt midden in de crisis en geloof me, mijn directe omgeving waaronder mijn ouders hadden daar best een hard hoofd in.

Maar ik droomde altijd al van een eigen winkeltje, en dat is dus een webwinkel geworden. Er kwamen al snel een aantal vriendinnen bij me werken en ik dat is zo super gaaf!!

Natuurlijk heb ik ook wat tegenslagen te verwerken gehad, waaronder ziekte van een medewerker die net een vast contract had gekregen. Twee jaar lang re-integratie en alle kosten en zorgen van dien, dat heeft er best ingehakt.
Verder is het runnen van een eigen onderneming één grote leerschool. Niemand heeft me echt iets over de praktijk verteld toen ik begon dus ik kon niets anders doen dan steeds van mijn eigen fouten leren!

Er komt zoveel bij kijken, de wet en regelgeving, marketing, SEO, personeel,  klantencontact, alles volgens de wet op orde hebben voor wat betreft de website, privacy, administratie, inkoop, leveranciers zoeken en ga zo maar door, alles moet kloppen, ik doe er echt alles aan om alles volgens de regels te doen en mijn klanten zo goed mogelijke te bedienen. Constant prijzen vergelijken, want ja, ik adverteer met de goedkoopste prijsgarantie en dan moet je je hier ook aan houden!

Gelukkig helpen klanten me hier ook bij. Zodra ze ergens iets zien dat goedkoper is bij een andere winkel voor particulieren binnen Nederland, dan hoor ik dit en kan ik de prijs aanpassen.

Ik leer echt iedere dag nog steeds! En ik vind het bijzonder leuk om collega’s weer iets te leren over het vak ondernemen en om klanten iets te leren over de hobby sieraden maken!

Gratis cursus sieraden maken!

We hebben bij ’t Kralenstulpje ook een gratis cursus sieraden maken! Deze kun je hier vinden.

Verder plaats ik tandkristallen. Je weet wel, zo’n leuke tanddiamant! Ik geef hierin ook cursussen voor het plaatsen hiervan! Ik hoor steeds dat bijna niemand dit op de officiële wijze doet en de juiste materialen gebruikt, dus hier ligt echt een gat in de markt! Wil je dit ook leren? Dat kan met een cursus die ik verzorg en ik lever dan ook alle materialen zodat je meteen kunt starten! Je kunt hiervoor info opvragen via:  info@kralenstulpje.nl

Hobby kralen en sieraden maken

Op zoek naar een leuke hobby waarbij je je creativiteit kwijt kan en leuke sieraden voor jezelf en vrienden of vriendinnen kunt maken?

Opzoek naar een leuke creatieve vrijetijdsbesteding op een club, bij een vereniging of woongroep? Misschien lijkt het je leuk om een workshop te volgen? Het kan allemaal bij ’t Kralenstulpje.

Wij staan met een super leuk team voor je klaar met al je vragen!

Sieraden maken met polymeer klei

Met creatieve groetjes,

Esther de  Jonge

 

Terug naar de blogspagina

 

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss