‘t Kralenstulpje sieraden en kralen knutsel gids - gereedschap en onderdelen

Ik kan jullie eerlijk zeggen, de eerste keer dat ik hier kwam, stellingen vol kralen en onderdelen, was ik even overweldigd. En laten we het dan niet eens hebben over de eerste keer dat ik met die leuke kralen en onderdelen, zelf iets wilde gaan maken.

Het is dus allemaal best nog een hele klus, daarom hebben wij voor jullie dé knutsel gids gemaakt!

Dus team Kralenstulpje heeft eens even zitten knutselen en we hebben wat leuke sieraden om te laten zien! Om zo, de verschillende materialen en toepassingen door te lopen.

Werkmateriaal Tangen

Tangensetje om sieraden te maken

Met een timmerman als vader, had ik wel verwacht dat er wat gereedschap bij te pas zou komen. Dus ik was prettig verrast toen ik de lade opentrok om hem vol te vinden met tangen! Maar met maar één soort tang, kom je er niet. 

Je hebt platbektangen, zoal de naam suggereert, twee platte bekken, om dingen tussen vast te pakken, verbuigen of dicht knijpen.

Daarna, de o zo fijne, rondbektang, dit werd al snel een favoriet. Met het buigen van mooie rondingen of oogjes in de verschillende soorten draad!

En wie werkt met draad, moet kunnen knippen, er moet toch ergens een einde komen aan al het geknutsel? Dus met een kniptang, knippen wij de lijn door, dus gaan we naar de lijm door.  

Lijm

Als nieuwe stagiair viel het me al snel op hoe hecht het team is, bakken vol lijm in de stellingen, maar die zijn we niet nodig om nog even te blijven kleven na werk!

Nog even kletsen over ‘t weekend, 't nieuws.
Maar we kunnen dat lijm ook gebruiken om daadwerkelijk iets mee te bevestigen, een paar druppels op uw cabochon houder, in het eindkapje of een knoopje in uw rijgmateriaal. Lijm komt altijd goed van pas in het afwerken en beveiligen van uw zelfgemaakte sieraad!

Veter- en lintklemmen

veterklemmen

Deze klemmen, net als kalotjes, worden om het eind van uw rijgmateriaal geklemd. Hier kan je dan een sluiting aanmaken, een bedeltje of wat uw hartje maar begeert! Zelf vond ik het altijd het mooiste om dan onderdelen net even iets anders te gebruiken voor een heel ander resultaat.

Als u werkt met suède of andere soorten koord kunt u deze prachtig afwerken met een veter of lintklem. Deze worden over de eindes van het koord geknepen, mogelijk met een klein beetje lijm. 

Aan de klem zit een oogje waaraan u vervolgens een sluiting of buigring kunt bevestigen.

Kalotjes

Hiermee kun je knijpkraaltjes verbergen of je kunt ze gebruiken als sluiting aan een ball chain ketting.

Kalotjes

Draadbeschermers

Draadbeschermers

Draadbeschermers vind ik zelf altijd het leukst om lusjes of oogjes mee te maken, je steekt een eind van het metaaldraad in elke zijde van de beschermer en trekt hem aan. Zo valt het metaaldraad mooi in de lus-vorm van de beschermer, vervolgens zou je dat kunnen afsluiten met een knijpkraaltje bijvoorbeeld!

Knijpkralen

Knijpkralen

Er zijn buis knijpkralen, zoals op de foto en gewone ronde knijpkralen. De buisjes hebben vaak een groter gat. Deze kleine kraaltjes knijpt u vast om het draad om ze stevig aan elkaar te bevestigen. Maar daarnaast kunt u er ook prachtige ‘’zwevende’’ kralen mee maken! 

Ergens op het touw of draad, waar u de kraal wil hebben, knijpt u een knijpkraal vast. Daarna laat u de, straks, zwevende kraal daar tegenaan rusten en knijpt u een tweede knijpkraal aan de andere kant van de kraal.

Knijpkralen Verbergers

Knijpkralenverbergers

Houdt u niet van de platte look van een knijpkraal? Maak er dan een knijpkraal verberger over heen. plaats de verberger over de knijpkraal en knijp hem voorzichtig dicht met een platbektang, zo verspreidt u de druk even en sluit hij mooi egaal.

Kettel- en nietstiften

Kettel- en nietstiften worden bij de engeltjes gebruikt als stift de het engeltje bij elkaar houd. Deze wordt dan door het kelkje gestoken, die rust op het knopje aan het eind van de kettelstift.

Maar zo zou je de kettelstift ook kunnen gebruiken om hangers te maken, die vervolgens aan een ketting of oorbel gemaakt kan worden!

Zo kan je de rest van de onderdelen, de vleugeltjes en uw kraal eraan rijgen, waarna we met een rondbektang een oogje eraan draaien

Buigringen of jumpringetjes

Buigringen of jumpringetjes

Daarna, maak ik altijd graag een buigringetje aan het oogje vast, zodat de lobster sluiting niet aan het oogje trekt wanneer je het engeltje, bijvoorbeeld, in je zak hebt.

Maar naast engeltjes zijn er honderden dingen te doen met buigringetjes, in vele sieraden en projecten komen ze goed van pas!

Nog een kleine tip die ik kreeg van Esther tijdens het maken van de engeltjes; ‘’Als je het ringetje mooi rond wil houden moet je hem zijwaarts openen, van voren naar achteren en netzo weer sluiten.’’

Sluitingen om sieraden te maken

Sluitingen om sieraden te maken

En als laatst, de sluitingen. Daar hebben we er wel een paar van. Zo zijn er o.a. lobster sluitingen, magneet sluitingen, spang sluitingen en gaat u zo maar verder. De meeste sluitingen zijn vrij makkelijk om mee te werken.

Maar toch krijgen wij nog wel eens vragen over de spang sluitingen, daarom wilde ik daar nog graag even een foto van maken.

Spang sluiting

Hier ziet u de twee uiteinden van ons draad, aan het ene eind wordt een dopje met schroefdraad vast gemaakt, aan de andere kant haalt u het draad door de grote holle buis, met het het grote gat richting het uiteinde van de draad, waaraan u het andere dopje vast maakt. 

Dit doen we meestal door een beetje lijm er in te doen en hem vervolgens dicht te knijpen. Zo hebben we elk onderdeel even onder de loop genomen, altijd leuk als stagiaire! Dan verdiep je je niet alleen in je vak, maar ook in de creativiteit achter het maken van de leukste sieraden!

Zelf een geluksengeltje maken

Het klassieke geluksengeltje, altijd leuk om te maken. Ook wij bij ‘t Kralenstulpje verkopen deze leuke engeltjes, dus als stagiair zie je ze aan het eind van de dag wel vliegen. Daarom dachten we jullie mee te nemen in het maken van een engeltje! Zo zien jullie wat die verschillende onderdelen kunnen doen!

Zelf een geluksengeltje maken

Om te beginnen hebben we wat onderdelen voor u klaargelegd

  • 1 kettelstift 35 mm

  • 1 buigring 4 mm

  • 1 lobster sluiting 14 mm

  • 1 Kraal 8 mm

  • 1 tibetaans zilveren vleugeltjes

  • 1 Acryl bloem kelk

 

Geschreven door Tim Holenga en Muriel Hillenga
Stagiaires vestigings manager groothandel


 

Zelf een geluksengeltje maken compleet

Terug naar de blogspagina

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss