Clipsluiting ketting/ armband

 

 

Zelf armband maken met clipsluiting

Hoe leuk is deze clipsluiting van het kralenstulpje! Het is voor het eerst dat ik deze clipsluiting gebruik, maar hij is superleuk. Je veranderd er een lange ketting mee in een ketting naar wens. Zo is het een choker, of zelfs een armband. Draag de clipsluiting aan de voorkant, en hang er eenvoudig nog een bedel/hanger in. Ik heb gekozen voor geel koper en kleur. Maar met een zilverkleurige clipsluiting (Kralenstulpje heeft ze ook in zilverkleur, goudkleur en rood koper) en zwarte en zilverkleurige kralen is het een sjiekere ketting/armband. Leuk voor de kerst. De clipsluiting wordt ook wel een twister sluiting genoemd. Met de sluiting kun je de ketting ook gedraaid omdoen.

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

- Clipsluiting

- Nylon koord

- Knijpkraalverbergers

- Geel koperen kraaltjes

- Rocailles donkerblauw

- Rocailles groen

- Rocailles groen/bruin

- Rocailles Coconut brown

- Rocailles rood

- Rocailles oranje

- Turquoise kraaltjes

- Eventueel een bedel/hanger

Ambanden met rocailles zelf maken

AAN DE SLAG:

- Knip een lang stuk van het koord, hou even een vlammetje bij het uiteinde om het rijgen makkelijker te maken.

- Begin de kralen op te rijgen. Hier twee koperen kraaltjes, vijf turquoise kraaltjes, één koperen kraaltje, tien donkerblauwe rocailles, één koperen, tien groene rocailles, één koperen, tien groen/bruine rocailles, één koperen, tien bruine rocailles, één koperen, tien rode rocailles, een koperen, tien oranje rocailles en dan weer twee koperen kraaltjes.

-Herhaal het patroon.

- Als alle kralen opgeregen zijn; doe je telkens in het midden van de vier koperen kraaltjes een knijpkraalverberger om de draad.

- Maak een knoopje met de uiteindes. Houd hier even een vlammetje aan. Doe er voor de zekerheid nog een beetje lijm op. En verberg het knoopje in een knijpkraalverberger.

 


Nu heb je één hele lange ketting. En kun je hem gaan dragen hoe jij wilt. Draag hem met behulp van de clipsluiting dubbel. Clipsluiting kan zowel voor (eventueel met bedel/hanger) als achter gedragen worden. Draai de ketting al dan niet om elkaar heen. Doe hem nog een keertje dubbel en draag hem als choker! Wanneer je hem nog eens dubbel doet kun je hem als armband dragen.

Je kunt de lange ketting ook zonder de clipsluiting dragen. Draag hem dan in twee of drie lagen.

Heel veel plezier met het maken van jouw eigen ketting /armband.

 

Groetjes Anjes Hermans

 

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss