Kinderarmbanden leer en roosjes

 

Kinderarmbanden leer en roosjes

Toen ik deze kinderkralen zag op de site van ’t Kralenstulpje, wist ik meteen dat ik hier iets mee wilde maken. Deze mooie armbandjes kwamen vanzelf, met een beetje hulp van de kinderen. De leren bandjes passen hier prachtig bij. Samen is het een stoer, spetterend setje geworden dat wat sprankeling geeft aan deze donkere dagen. Hieronder laat ik je zien hoe je ze maakt:

Wat ben ik nodig om kinderarmbandjes te maken?

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

materialen Kinderarmbanden leer en roosjes

(Voor de materialen die ik al in huis had heb ik vergelijkbare materialen gelinkt, aangegeven met *)

Elastieken armbanden zelf maken

Kinderarmbanden leer en roosjes zelf maken

Voor de elastieken armbanden heb ik de kralen om en om op het elastieken draad geregen. Rek deze draad eerst even op. De rozenkralen heb ik in het midden opgeregen. De knoop is makkelijker te verstoppen in de ‘gewone’ kralen. Hetzelfde geldt voor de zilveren kraal: rijg deze ongeveer in het midden van je armband.

Leren armbanden zelf maken

Kinderarmbandjes maken

Knip het leer af op de juiste lengte. Houdt er hierbij rekening mee dat het slotje, de ringen en de eindkapjes ook wat doen met de lengte van je armband. Rijg vervolgens twee rocailles van de ene kleur en twee rocailles van de andere kleur op de kettelstift. gevolgd door een zilveren kraal, een kinderkraal en weer een zilveren kraal. Sluit af met een herhaling van het patroon van de rocailles. Gebruik je tang om een oog aan de kettelstift te maken. Dit element maak je met het leren koord vast aan je leren armband. Bepaal het midden van je armband en probeer hier ongeveer de kinderkraal in het element te plaatsen. Bevestig het element door het leer rond de leren band te wikkelen. Maak een enkele knoop aan de onderkant. Hou een kort stukje over van het uitende van het leer. Dit kun je met een tang onder de rondgewikkelde delen drukken. Hiermee maak je het draad extra stevig vast. Doe als laatste wat lijm rondom de knoop. Dit zorgt voor extra stevigheid in de bevestiging. Geefje armband goed de tijd om op te drogen.

Variatietip: op de site van ’t Kralenstulpje staan nog veel meer mooie kinderkralen en leren bandjes. Voor welke kleur ga jij?

Gemaakt en geschreven door Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss