Creolen voor elke gelegenheid

Oorbellen kun je gewoon niet teveel hebben. De basic creolen van ’t Kralenstulpje zien er uit zichzelf al chique uit. Maar je kunt er een schitterende blikvanger van maken of een kleurrijk feestje in je oren. Hieronder laat ik je zien wat je nodig hebt en hoe je dat doet.

Materialenoverzicht

Het belangrijkste is het besef dat de creolen dikker zijn dan gemiddeld rijgdraad. In je keuze van materiaal moet je dus aandacht besteden aan de grootte van het gat.

Kies een patroon waarin je de kralen aan de oorbellen wilt rijgen en schuif ze op de creolen. Het leuke van deze versie is dat de materialen niet vastzitten. Bestel meerdere kleuren kralen en kwastjes. Dan kun je varieren en heb je eenvoudig bij elke outfit een passende oorbel. Super simpel, super leuk.

Materialenoverzicht

Voor deze variant zul je iets meer moeite moeten doen. Kies een patroon voor je kralen en begin met rijgen. Ik heb voor een pyramidevorm gekozen: Op de eerste nietstift 1 kleine kraal, volgende 1 kleine, 1 een slag groter, volgende alle drie de soorten van groot naar klein.

Ik ben doorgegaan tot ik in totaal 5 kralen op de middelste nietstift had en heb toen weer afgebouwd. Van de uiteinden van de nietstift buig je een ring, redelijk ruim. Het uiteinde van de nietstift kun je afknippen.

Ik heb ervoor gekozen om dit om de nietstift heen te wikkelen voor een extra leuk effect. Vervolgens rijg je je elementen op de creolen. Tussen ieder element rijg je 2 zilveren kraaltjes om ze ‘lucht’ te geven. Zo komt je harde werken het beste tot zijn recht. En voilà! Een paar prachtige blikvangers.

Variatietip: Er zijn zoveel kleuren beschikbaar van de kralen en kwasjtes. Voor wat voor kleurencombi ga jij?

Geschreven en gemaakt door Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss