Pretty in Pink

Hebben jullie ook zo genoten van het winterwonderland? Ik kon de verleiding niet weerstaan om deze achtergrond te gebruiken voor de foto’s. Deze mooie roze set springt er zo echt uit en met Valentijnsdag in aantocht kom je zo toch helemaal in de stemming? Deze kralen bestelde ik bij ’t Kralenstulpje. Hieronder zie je wat je nodig hebt voor deze armbanden en hoe ik ze heb gemaakt.

Materialenoverzicht

(* Voor de onderdelen die ik al had heb ik een vervanger gekozen)

Voor de basis van de eerste armband heb ik de 6mm cracked glaskralen gebruikt. Het middelste deel heb ik gemarkeerd met de stardust kralen en vervolgens een patroon geregen met de verschillende kleuren facetkralen en de 8mm cracked glaskralen. De bedel met bloem wordt aan de bedel met oog bevestigd. Om lubberen van de armband te voorkomen rek je het elastiek alvast wat uit voor het rijgen. Zorg voor een goed strakke knoop door aan alle vier uiteinden van het draad te trekken en doe een drupje lijm op de knoop om te zekeren. De gaten in de glaskralen houden niet over, maar met een beetje geduld kun je hier de knoop in verbergen.

Voor de volgende armband heb weer de 6mm cracked glaskralen gebruikt, dit keer gecombineerd met de rhodonite jade kralen en en de champagne facet kralen. Als je goed kijkt zul je zien dat ik ergens heb gesmokkeld omdat ik niet uitkwam met het patroon. Zelf vind ik dat niet erg, maar als het je stoort kun je beter het patroon aanpassen naar de maat van je posl.Zorg weer voor een goed strakke knoop.

Voor de laatste armband heb ik drie afzonderelijke armbandjes gemaakt en deze aan elkaar gekoppeld. Voor het eerste armbandje heb de licht roze en donker roze rocailles door elkaar gemixt en ‘willekeurig’ geregen. ik zet willekeurig tussen aanhalingstekens omdat je toch elke keer weer mee gaat tellen hoeveel je van welke kleur hebt gebruikt en welke nu aan de beurt is. Dus zo willekeurig mogelijk geregen dan. Deze armband sluit je af met een knijpkraal. Haal het draad daarna door een buigring (splitring kan ook) en weer terug door de knijpkraal. Haal het draad voor een mooie afwerking ook door een aantal rocailles. Trek hem goed aan maar niet al te strak. Er moet wel iets ruimte blijven voor de buigring. Knip de draad los van de rol, en herhaal het afwerken met de knijpkraal aan deze kant.

Voor de tweede armbandje heb ik alleen de licht roze rocailles gebruikt, afgewisseld met metalen facet kralen en de facet diamand kralen van 4mm. Ook deze armband sluit je af met een knijpkraal en een buigring aan beide kanten.

Voor het laatste armbandje heb ik zilveren rocailles in de mix met de licht roze en donker roze rocailles toegevoegd. Ik heb om en om licht en donker geregen, onderbroken door een blokje zilveren rocailles. De zilveren rocailles had ik zelf nog liggen ik heb dus een alternatief in de materialenlijst gezet. Ook deze armband werk je af met knijpkralen en een buigring.

Nu de drie armbanden klaar zijn verbind je ze met een buigring aan elke kant, waarbij je aan een kant ook een slotje aan de buigring maakt. Hiermee is je roze set helemaal klaar!

Tip: roze is in alle variaties een van mijn lievelingskleuren, maar je kunt natuurlijk in elke willekeurige kleur een set maken. Welke kleur zou jij kiezen?

 

Gemaakt en geschreven door: Rebecca de Man.

 

Terug naar Tutorials

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss