Chique armband  met tussenzetsels

Chique armband met tussenzetsels

’t Kralenstulpje heeft meerdere keuzes voor mooie tussenzetsels zoals deze met kleine kristallen erin. Gecombineerd met glaskralen en rocailles heb je een mooie armband die overal bij past. Hieronder zie je welke materialen ik heb gebruikt en hoe je de armband maakt.

Materialenoverzicht om een armbamd te maken met tussenzetsels

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

(*voor de onderdelen die ik al had heb ik een vervanger gekozen)

Begin met het uitmeten van je patroon. Dit begint met het meten van de pols. Op basis daarvan bepaal je hoe lang de armband moet worden. Ter illustratie: voor mijn pols kwam ik op een lengte van ongeveer 20cm voor de armband. Op basis daarvan besloot ik hoeveel spacers ik wilde gebruiken en besloot om voor 5 te gaan. Deze heb ik langs mijn meetlint uitgelegd om te bepalen hoeveel kralen ik nodig had voor de ruimtes tussen de spacers in. Met kralen van 4mm kun je een idee krijgen van hoeveel ertussen moeten.

Tips om sieraden te maken

TIP: Ik heb ervoor gekozen om te beginnen met kralen. Gebaseerd op mijn ervaringen met het afwerken van de armband zou ik je adviseren om te beginnen met een spacer of te kiezen voor een smallere draad. De gaatjes in deze kralen zijn wat aan de kleine kant waardoor het minder makkelijk is de knoop in de kraal te verstoppen.

Rijg je kralen zoals je het net hebt uitgemeten. Ik heb ervoor gekozen om de rijen met glaskralen in 1 kleur te rijgen en voor de middelste rij een om en om patroon met de rocailles. Knip je draad af nadat je klaar bent met je rij. Nu komt het moeilijkste en dat is het aan elkaar knopen van alle draden. Om te voorkomen dat alle draden leeg zouden lopen heb ik sluitclips gebruikt. Knoop de draden en borg ze met een druppeltje lijm.

armband met tussenzetsels

Meten is weten bij het gebruik van spacers. De maat van de kralen die je gebruikt is heel belangrijk. In dit geval past een grotere kraal dan 4mm niet in de vijf rijen die je hebt. Let dus op bij het gebruik van spacers hoe groot ze zijn en welke maat kralen erin zou passen.

Deze spacer zijn ook te verkrijgen in het goud en in heel veel andere varianten. Wat maak jij met spacers?

Blog gemaakt door Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss