Armbandenset met letterkralen

 Armbandenset gemaakt met letterkralen

 

Hoe leuk zijn deze armbandjes dan? Met de letterkralen van het Kralenstulpje kun je eenvoudig jouw eigen armbandensetje maken. Voor deze set heb je, buiten een schaar, geen tangen nodig. Het Kralenstulpje heeft de letterkralen in verschillende kleuren en vormen, dus je kunt het helemaal naar eigen wens maken. Gecombineerd met macramé koord en satijnkoord geef je er jouw eigen draai aan.

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande materialen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

Verder nog:

  • Katsuki kralen 6mm
  • Rocailles 4mm

AAN DE SLAG:

 

Hele leuke armbandjes met letterkralen zelf maken!

Rijg een dubbele draad van het macrame koord door de letterkralen. (om het makkelijker te maken heb ik een stukje metaaldraad dubbel gevouwen. Zo krijg je het koord er sneller door.) Neem twee stukken van het koord. Deze knoop je aan beide kanten van de letterkralen. Ik heb het op de volgende manier gedaan :

Knoop het midden van het koord om het dubbele koord. Dan maak je om en om met links en rechts een lus om het dubbele koord. Dit doe je tot de gewenste lengte. Knip de eindes kort af en smelt deze vast met een aansteker.

Als je beide kanten gedaan hebt, neem je nog een stuk van het koord. Met dit stuk maak je een schuifknoop. Dit doe je op dezelfde manier als net, alleen nu over de vier draden heen.

Bevestig eventueel nog wat rocailles aan de vier uiteindes.

 

Armbandenset compleet met koord en letterkralen

Knip een stuk van het satijn koord. Rijg hier de letterkralen op. Rijg dan naar eigen wens wat katsuki kralen erop (of andere 6mm kralen)aan beide kanten. Neem dan weer twee stukken van het macrame koord. Knoop hiermee een stukje om het satijn koord aan beide kanten. Ik heb dat op dezelfde manier gedaan als het vorige armbandje. Nu alleen nog een schuifknoop maken met een stukje macrame koord.

 

Heel veel plezier met het maken van jouw eigen armbandensetje.

Groetjes Anjes Hermans 

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss