Zelf armbandjes maken met lint- armbandje van lint

Lint is een heel leuk materiaal waar je makkelijk simpele armbanden mee kunt maken, maar ook heel erg mee kunt uitpakken. Heb jij er wel eens wat mee gemaakt? De materialen zijn van ’t Kralenstulpje.

Materialenoverzicht om zelf armbandjes te maken met Love lint

(*Voor de materialen die ik al in huis had heb ik vergelijkbare materialen gelinkt, aangegeven met )

Laten we makkelijk beginnen. Knip een stuk lint ruim af. Haal beide uiteinden door een macramesluiting. Daarme heb je een armband gemaakt. De sluiting die ik heb gebruikt had een wat kleiner gat. Het is makkelijker als je een sluiting met een ruimer gat gebruikt. De sluiting kan schuiven waardoor je de armband kan omdoen en vaster om de pols kan maken.

Om goed af te werken is het verstandig om de uiteinden van het lint met een aansteker voorzichtig te verwarmen en zo vast te smelten. Met lijm kun je dit ook doen.

Deze is een stukje ingewikkelder, maar nog steeds vrij makkelijk. Knip het lint op de gewenste lenge af. Bede stukken ongeveer even lang. Kies een kraal met een extra goot gat an schuif deze tot in het midden. Voor de sluiting heb ik lintklemmen gebruikt met een lobster sluiting en ring. Het leuke van deze manier is dat je de lengte wat felxibel kunt maken met jasseron als je wilt.

De laatste armband heb ik gemaakt met lint en glaskralen.

Knip een ruim stuk lint af. Met naald en draad naai je vervolgens de galskralen op het lint. Ik heb hiervoor een naald van ’t Kralenstulpje gebruikt. Een gewone naald is net te dik. Vouw het lint dubbel en haal de draad een paar keer heen en weer om vast te zetten. Rijg vervolgens de kraal. Vouw het lint weer dubbel en haal de draad er doorheen. Een soort harmonica effect. Probeer het lint zo gelijkmatig mogelijk dubbel te vouwen. De foto is van mijn eerste poging en als je goed kijken, zie je wat onregelmatigheden. Hoe minder je dat hebt, hoe mooier het eindresultaat. Zo zie je maar weer, iedereen kan het,  zelf armbandjes maken met lint!

Veel plezier!

Gemaakt door Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss