Enkelbandjes met schelpjes bedels

Enkelbandjes met schelpjes bedels

De zon straalt fel aan de helderblauwe hemel en de zomerbries streelt zachtjes mijn gezicht terwijl ik mijn open schoenen aantrek. De zomer is in volle gang en mijn garderobe is gevuld met luchtige outfits die perfect zijn voor deze seizoensgebonden avonturen. Maar wat maakt mijn zomerse look nu echt compleet? Voor mij zijn dat absoluut enkelbandjes.

Enkelbandjes zijn als magische accessoires die mijn enkels omtoveren tot betoverende juweeltjes. Ze voegen een vleugje speelsheid en elegantie toe aan mijn door de zon gebruinde benen, waardoor ik me direct een beetje specialer voel. Of ik nu kies voor één enkel enkelbandje voor een verfijnde uitstraling, of juist een paar fijne bandjes bij elkaar combineer voor een bohemien look, ze hebben een manier om mijn zomerse outfit naar een hoger niveau te tillen.

Het leuke aan enkelbandjes is dat ik vrij ben om mijn creativiteit de vrije loop te laten. Soms houd ik het eenvoudig en elegant met fijne zilveren of gouden kettinkjes, die subtiel glinsteren bij elke stap die ik zet. Op andere dagen wil ik juist helemaal losgaan en kies ik voor een levendige mix van kleuren, met kralen in alle tinten van de regenboog, bedeltjes die herinneren aan zonnige avonturen en kleine schelpen die me terugbrengen naar tropische stranden.

Voor dit specifieke setje van enkelbandjes heb ik ervoor gekozen om de kleuren wat rustiger te houden, maar dat betekent niet dat ze minder charmant zijn. Integendeel, ze stralen een subtiele klasse uit die perfect past bij mijn zomerse stijl.

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

Zeester bedels

Sluitingen

Groene schelpbedels

Schelpbedels

Rocailles mos green

Rocailles olive green

Rocailles champagne

Metalen kralen

Metalen tussenzetsels

Goudkleurige kraaltjes

Verder nog:

Gecoat metaaldraad 

Kalotjes 

Ringetjes 

Knijpkraaltjes 

Het mooie van enkelbandjes is dat U eindeloos kunt variëren met kleuren, stijlen en materialen. U kunt ervoor kiezen om meerdere enkelbandjes bij elkaar te dragen voor een speels effect of slechts één enkelbandje voor een subtiele touch. Het is ook mogelijk om meerdere enkelbandjes te maken in verschillende lengtes voor een gelaagd effect.

Enkelbandjes met schelpjes bedels zeester

 

Enkelbandjes met schelpjes bedels schelp

 

Enkelbandjes met schelpjes bedels groene schelp

 

Enkelbandjes met schelpjes bedels schelp groen

 

Kraaltjes en bedels rijgen

Begin met het oprijgen van de rocailles en goudkleurige kraaltjes op het gecoate metaaldraad. U kunt variëren in kleur en patroon om een unieke uitstraling te creëren. Om de bedels op hun plek te houden, plaatst u twee goudkleurige kraaltjes in het midden van elk enkelbandje.

Toevoegen van schelp- en zeesterbedels

Nu is het tijd om de schelpbedels en zeesterbedels aan de enkelbandjes toe te voegen. Dit kan op twee manieren: u kunt de bedels tijdens het oprijgen van de kraaltjes direct aan het draad bevestigen of u kunt ze later met behulp van ringetjes aan de enkelbandjes vastmaken. Kies de methode die uw voorkeur heeft.

Bepalen van de lengte

Wikkel het enkelbandje om uw enkel om de juiste lengte te bepalen. Zorg ervoor dat het enkelbandje comfortabel past en niet te strak zit. Houd er rekening mee dat u nog kalotjes en een sluiting aan beide zijden van het enkelbandje toevoegt.

Kalotjes en sluiting bevestigen

Knip het gecoate metaaldraad op de gewenste lengte. Bevestig aan beide zijden van het enkelbandje een knijpkraaltje en vervolgens een kalotje. Knijp de knijpkraaltjes stevig dicht, zodat de kalotjes goed op hun plek blijven zitten. Aan het ene kalotje bevestigt u de sluiting met behulp van een ringetje.

Bedel toevoegen (optioneel)

Als u de bedels nog niet eerder hebt bevestigd, neem dan een ringetje en haak de schelp- en zeesterbedels eraan vast. Bevestig vervolgens het ringetje aan het andere kalotje aan de andere zijde van het enkelbandje.

Afwerking enkelbandje

Controleer alle bevestigingen en knijpkraaltjes om er zeker van te zijn dat alles stevig vastzit. Knip eventueel het overtollige draad af.

Dat is het! U heeft nu prachtige zomerse enkelbandjes gemaakt, klaar om uw enkels te sieren en uw zomeroutfits compleet te maken. Combineer ze met sandalen of slippers en geniet van het heerlijke gevoel van de zomer aan uw voeten. Veel plezier met het dragen van uw unieke enkelbandjes!

Groetjes Anjes Hermans

 

Terug naar Tutorials 

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss