Welke metalen kralen blijven het langste mooi?  Een vergelijking tussen DQ, RVS, edelmetaal, tibetaans zilver en brass metaal (Messing)

Het kiezen van de juiste soort kralen is een cruciale stap in uw reis van het maken van zelf gemaakte sieraden. Een van de veelgestelde vragen die we bij 't Kralenstulpje krijgen, is welke metalen kralen het langste mooi blijven. Dit is een uiterst relevante vraag als u een sieraad wilt maken dat niet alleen aantrekkelijk is, maar ook duurzaam. Hier volgt een vergelijking tussen enkele populaire soorten metalen kralen: DQ (Designer Quality) kralen, RVS (Roestvrij Staal), echt edelmetaal, Tibetaans zilver en brass metaal (Messing).

DQ Kralen (Designer Quality)

DQ kralen zijn een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een goede balans tussen prijs en kwaliteit. Ze zijn vaak gemaakt van een metaallegering en afgewerkt met een extra beschermlaag. Hoewel ze niet zo duurzaam zijn als echt edelmetaal, zijn ze nog steeds een goede keuze voor sieraden die regelmatig worden gedragen.

RVS Kralen (Roestvrij Staal)

RVS kralen zijn een van de duurzaamste opties die er zijn. Ze zijn bestand tegen roest, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor sieraden die dagelijks worden gedragen. Ze verkleuren niet en zijn hypoallergeen, wat ze geschikt maakt voor mensen met gevoelige huid.

Echt Edelmetaal kralen

Als het op duurzaamheid aankomt, staan kralen van echt edelmetaal zoals goud en zilver bovenaan de lijst. Deze kralen zijn weliswaar duurder, maar ze zijn de investering waard als u een sieraad wilt dat een leven lang meegaat.

Tibetaans Zilveren kralen

Hoewel Tibetaans zilver een aantrekkelijke en betaalbare keuze is, heeft het de neiging om sneller te verkleuren dan andere metalen. Het is een legering van zilver met andere metalen en heeft daardoor niet dezelfde duurzame eigenschappen als echt zilver.

Brass Metaal kralen (messing kralen)

Brass metaal is een andere optie die budgetvriendelijk is, maar het heeft de neiging om te verkleuren en kan allergische reacties veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid.

Conclusie

Als u een sieraad wilt dat echt duurzaam is, zijn RVS en echt edelmetaal de beste opties. DQ kralen zijn een goede middenweg als u op zoek bent naar iets dat zowel mooi als redelijk duurzaam is. Aan de andere kant zijn Tibetaans zilver en brass metaal meer geschikt voor sieraden die minder vaak worden gedragen, gezien hun neiging tot verkleuren en hun lagere duurzaamheid.

Bij 't Kralenstulpje hebben we een ruim assortiment aan metalen kralen in verschillende kwaliteiten om aan al uw behoeften te voldoen. Wij nodigen u uit om ons aanbod te bekijken en de perfecte kralen voor uw volgende sieradenproject te vinden. Hartelijk dank voor het kiezen van 't Kralenstulpje! We wensen u veel plezier bij het maken van uw zelf gemaakte sieraden.

Met creatieve groet,

Esther de Jonge

 

Terug naar de blogspagina

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss