Achter de schermen bij 't Kralenstulpje

Achter de schermen bij 't Kralenstulpje

Aangezien ik de nieuwsbrieven de laatste jaren wel erg zakelijk begon te vinden (dit op aanraden van een duur marketing bureau) en ik zelf het gevoel had toch wel iets te missen heb ik besloten om toch af en toe weer iets persoonlijks te schrijven over het wel en wee binnen ’t Kralenstulpje. Tenslotte ben ik zelf nog “baas over eigen nieuwsbrief” en niet mijn (te dure) marketing bureau waar ik inmiddels afscheid van heb genomen.

Het leuke van ondernemen vind ik in zekere mate de “vrijheid” en mezelf omgeven met iets wat ik het allerleukste vind, namelijk kralen en materialen om sieraden te maken en andere kunstwerkjes te maken, het is mijn hobby en passie!

Creatief met kralen

Door te creëren vergeet ik mijn zorgen van alle dag en komt er iets moois tevoorschijn. Ik ben te nuchter om te mediteren, maar dit is dan wel iets vergelijkbaars. Vaak wordt het iets wat ik totaal niet had verwacht want meestal pak ik geen voorbeelden maar doe ik “maar wat”. Vaak is het onbewust wel iets wat ik misschien ooit eens eerder heb gezien, maar dat komt pas naar boven wanneer ik bezig ben. De tijd vliegt dan voorbij.

Het voordeel van een eigen kralenwinkel is, dat ik alles maar kan gebruiken wat ik zelf wil, ik voel me dan net als een klein kind helemaal blij! Ik heb keuze uit meer dan inmiddels 20.000 verschillende artikelen, een walhalla voor een sieraden ontwerpster.

Zelfgemaakte sieraden

Wat ook leuk is, wanneer ik het sieraad af heb en het ga dragen, dan komen de vragen, “ Oh, wat leuk, heb je dat zelf gemaakt?” En dan voel ik me zo trots! Ook al is het iets super eenvoudigs, dan kan het met de juiste kleurcombinatie zoiets leuks zijn! Het werkt voor mij therapeutisch om met kralen en werkmaterialen bezig te zijn, het gevoel van iets unieks creëren en daarna vol trots dragen en kunnen zeggen: “Ja, dat heb ik zelf gemaakt!"

Ik heb nooit een cursus sieraden maken gevolgd. Ook had ik twee linker handen en ben ik gestopt op de Modevakschool omdat ik niet creatief genoeg zou zijn. Op bedrijfseconomie had ik een rapportcijfer 10 en op het vak naaien had ik een cijfer 3.

Dus ik geloofde dat ik absoluut niet creatief kon zijn tot het tegendeel zich bewees. Een buurmeisje van mijn voormalige schoonmoeder maakte sieraden bij mijn voormalige schoonmoeder thuis als ik er ook was en mijn achter buurvrouw was er ook fanatiek mee bezig.

Ik vond die kralen er allemaal zo mooi uit zien en de sieraden die eruit voort kwamen al helemaal, dus ik heb gewoon gevraagd of ik ook eens iets mocht maken en dat was natuurlijk geen probleem! Want een echte hobbyist vind het geweldig wanneer je interesse toont in zijn of haar hobby!

Ik weet alles op het gebied van sieraden maken gewoon door het uit te proberen en af en toe filmpjes te kijken op internet. Er zijn eigenlijk maar een paar handelingen die telkens terug komen en dat zijn kettelen, ringetjes of Jasseron openen en sluiten en verder natuurlijk rijgen en lijmen. De basis technieken heb ik allemaal omschreven op de website, klik hier! 

Verder heb ik een leuke cursus sieraden maken op de site staan, klik hier! 

Workshop sieraden maken

Lijkt het jou leuk om met een groepje van minimaal 6 personen een paar leuke sieraden te maken onder mijn begeleiding en met mijn materialen? Voor de kostprijs van de materialen (25 euro incl. BTW p.p.) kom ik bij jullie thuis of op locatie (in de omgeving van Noord Oost Groningen) en help ik jullie graag op weg. Klik hier voor alle info over workshops

Waarom doe ik dit tegen kostprijs?

Ik vind het fantastisch om met mijn hobby bezig te zijn en mensen zoals jij enthousiast te maken over mijn passie. En wie weet ga je het zo leuk vinden dat ik je mag begroeten als klant van ‘t Kralenstulpje, maar dat hoeft natuurlijk niet, een workshop is geheel vrijblijvend. Maar geloof me, als je eenmaal het virus te pakken hebt, ben je niet meer te stoppen! Ik voel me iedere dag als een kind in een snoepwinkel.

Ik ben voor ’t Kralenstulpje dan ook iedere dag opzoek naar nieuwe leuke materialen! 
We hebben bijvoorbeeld ontzettend leuke luxe kralenmixen binnen gekregen voor een zeer zacht prijsje!! Klik hier!

Deze luxe mixen bestaan uit: verschillende soorten kralen & plakstenen: Miracle 3d kralen, DQ kwaliteit houten kralen, keramiek kralen, roosjes kralen, resin plakroosjes, glaskralen, glas parels, camee stenen, acryl kralen en veel meer. Grootte: De meeste kralen in de mix zijn 4m t/m 16mm met enkele grotere tot maximaal 33mm.

Doordat ze in ongeveer dezelfde kleurtinten zijn, zijn deze luxe mixen heel mooi te combineren tot zeer leuke sieraden. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar foto’s van jullie eigen gemaakte creaties met deze kralen! Stuur ze gerust op naar: info@kralenstulpje.nl

Kom ook eens gezellig rondneuzen bij ‘t Kralenstulpje: www.kralenstulpje.nl
Groetjes, Esther de Jonge

 

Terug naar de blogspagina

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss