4 strengen Rozenkwarts split nuggets en assortiment kralen

Artikelnummer: Stelling K-18 bak rozenkwarts
Artikel 1 van 20 Volgende
€ 24,99 (inclusief btw)
Voorraad 19 stuks

4 strengen Rozenkwarts split nuggets assortiment kralen

Natuurlijke rozenkwarts in een assortiment van 4 verschillende strengen voor een uitermate aantrekkelijke prijs. Kwaliteit, kleur, vorm, afmetingen en afwerking (getrommeld of gepolijst) lopen uiteen. Soms zijn er zelfs grote verschillen tussen de kralen van één streng. De foto betreft een goede afspiegeling van de strengen in het assortiment. De meeste strengen zijn op dik, stug nylondraad geregen; daarom zien ze er op de foto zo kronkelig uit.
Er zitten veel verschillende strengen met rozenkwarts in dit assortiment, dus je zal niet snel twee identieke strengen thuis gestuurd krijgen. Ideaal voor de sieradenmaker...
De rijglengten van de kralen variëren van 2 tot 16 mm. De meest voorkomende meet 10 mm. De diameters (dikte) van de kralen variëren van 5 tot 14 mm. De meest voorkomende meet 10 mm. Vrijwel alle kralen hebben een rijggat tussen 0,7 en 0,9 mm diameter. Totaalgewicht: c.a. 200 gram rozenkwarts gemiddeld.

Natuurlijke kralen van rozenkwarts. Het betreffen nuggets kralen. Dus grillige, ronde vormen. De meeste hebben een glanzend oppervlak. De kralen passen wat betreft kleur, afmetingen en vorm redelijk bij elkaar. Ze zitten gemengd op een streng geregen. De prijs is per 4 strengen. De lengte van een streng loopt uiteen tot c.a. 26 cm.

Rozenkwarts

De kleur van kwarts kan variëren. Het kwarts dat het meeste voorkomt heeft een grijzige kleur. Maar het mineraal kan ook mooie kleuren hebben. Omdat  kwarts een vrij algemeen mineraal is en omdat het goed te bewerken is, is het een relatief goedkope edelsteen.
Kwarts kan volkomen kleurloos en doorzichtig zijn. Ook witte, rode, paarse, roze, bruine, beige, gele en grijze kleuren zijn mogelijk. Voor de naamgeving binnen de kwartsgroep gebruikt men vaak de kleurnaam of een naam voor de vorm van de kristallen.

Rozenkwarts is een van de variëteiten van kwarts. De kleur varieert van donkerroze tot heel licht, doorschijnend roze. Rozenkwarts, genoemd naar de roze kleur, is vaak gebarsten en meestal iets troebel. De kleurgevende stoffen zijn zeer kleine hoeveelheden van de metalen titanium en mangaan.

Als we kijken naar de vorm van kwarts, dat geschikt is om er kralen van te maken, kan je globaal van 3 vormen spreken:

Splitter (Chips), Nuggets of Geslepen.
1.)  Splitter ontstaat tijdens het splijten van grote stukken kwarts. Het is doorgaans vrij klein, nauwelijks bewerkt en dus goedkoop materiaal.
2.)  Nuggets zijn meestal groter dan Splitter en hebben een onregelmatige vorm. Door langdurig trommelen (slijpen/polijsten van zeer veel tegen elkaar botsende stenen in een draaiende trommel) ontstaan de kenmerkende afgeronde hoeken en vlakken.
3.)  Gezaagd, gedraaid of (facet) geslepen kwarts krijg je door machinaal vlakken aan te brengen. Het kwarts krijgt zo een regelmatige vorm, zoals een kubus, bol, cylinder, conus of schijf. Verdere bewerking van het oppervlak levert een spiegelend en sprankelend effect op. Deze bewerkelijke (dure) behandeling wordt toegepast op de mooiste brokken of brokjes. 

De vorm zegt dus niets over de kleur of de kwaliteit van het kwarts.

Edelsteengroep: kwarts uit pegmatiet. Van deze kwarts is bekend dat je hem niet langdurig in de felle zon moet leggen; hij verbleekt.
Reinigen in een lauw sopje van zachte zeep kan altijd.
Vindplaatsen: Brazilië, USA, Rusland, Kazachstan, India en Japan. Echter de beste rozenkwarts wordt gewonnen in Madagaskar. Rozenkwarts als kristal met kattenoogeffect komt veel voor in de mijnen van Sri Lanka.

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2022 kralenstulpje.nl | sitemap | rss