Verschillende facetten

Als je begint met sieraden maken zijn armbanden het voor de hand liggende begin: ze zijn makkelijk te maken en je kunt veel varieren. Dit geldt ook voor oorbellen. En als je dan facetkralen gebruikt, weet je zeker dat je een spetterend resultaat krijgt. Hieronder laat ik je zien wat je nodig hebt en hoe je dat doet.

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

Begin met het hangende element. Rijg daarvoor de kralen op de nietstift. Begin met en spacer en de grote facetkraal. Dan volgt een spacer, de kleinere facetkraal en nog een spacer. Je werkt het element af door met je rondbektang een oog aan de nietstift te maken. Maak deze niet te groot zodat hij niet te veel opvalt straks. Knip het overschot van de nietstift af. Rijg dan het element en vier kleine kralen aan de oorbel. Herhaal deze stappen voor de tweede oorbel.

Materialenoverzicht

Als je de smaak te pakken hebt met je rondbektang kunnen we de lat iets hoger leggen. Kies een patroon voor je kralen en begin met rijgen op de nietstiften. Ik heb van het langste patroon één element per oorbel gemaakt, van de andere patronen twee per oorbel. Buig het einde van de nietstift met je rondbektang tot een oog. Het overgebleven deel kun je rondwikkelen of afknippen.

Neem een buigring en rijg hier een element met drie kralen, dan het grootste element met vijf kralen en weer een element met drie kralen aan. Sluit de ring en rijg deze op een nieuwe ring. Links en rechts van de eerste buigring rijg je de elementen met vier kralen. Sluit de buigring en rijg deze aan een nieuwe buigring. Links en rechts van de tweede buigring rijg je eerst het element met twee kralen en als laatste het element met één kraal. Sluit de ring en rijg het geheel met de derde buigring aan de oorbel. Rijg vervolgens een kraal 4*3mm en twee kralen 3*2mm op de oorbel. Herhaal deze stappen voor de tweede oorbel.

Veel plezier met maken!

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss