Groene Chan Luu style armband  ♥

Geschreven en gemaakt door Anjes Hermans

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.
-Metalen kralen

 -Keramische kralen

-Facetgeslepen glaskralen

Naalden

-Knoop

S-lon koord

-Rocailles

-Leerkoord (120 cm)

AAN DE SLAG :

Stap 1:

-Haal het leerkoord door de knoop.

-Maak een knoop in het koord. Ik heb gekozen voor een Spaanse knoop, maar een gewone knoop kan ook.

-Voor de Spaanse knoop: Maak met de rechterkant van het leer een lus om de linkerkant heen. Ga nu met de linkerkant over de rechterkant heen, en kom onderdoor terug door de lus die je zojuist met de rechterkant hebt gemaakt. Trek het geheel nu aan. (Houd wat afstand van de knoop). Herhaal deze stappen nog een keer.

STAP 2:

-Klem voor het gemak de knoop vast aan een klembord. 

-Neem nu het S-lon koord. Neem ongeveer 130cm wanneer je net als het voorbeeld halverwege ook een knoop wilt maken in het leer. Anders neem je ongeveer 250cm.

-Begin met de macrame knoop. Eerst haal je beide kanten over elkaar heen (begin van strikken).  Let erop dat beide kanten even lang zijn.

-Dan maak je met de rechterkant een lus naar links toe. Linkerkant gaat nu over de draad (die van rechts komt) en onder het leerkoord, dan omhoog door de lus die je net gemaakt hebt.

-Hetzelfde doe je nu,  maar dan begin je met de linkerkant. 

-Herhaal deze stappen. 

STAP 3:

-Het rijgen kan beginnen. Haal eerst het draad over het leer heen. Kijk voor jezelf of je dit handiger vindt om dat met of zonder de naalden te doen. S-lon is redelijk stug,  en met grotere gaten in de kralen is het ook zo te doen. Gebruik je ander draad dan werkt het stukken sneller met de naalden. 

-Haal beide kanten van het draad door de eerste kraal. (Gekruist, dus de één van links naar rechts,  en de ander van rechts naar links).Ik begin met één rocaille, en bouw zo op. Haal iedere keer, nadat je een kraal hebt geregen, de draad om het leer heen.

-Ga door met het oprijgen van de kralen tot je halverwege bent. Als je kiest voor een knoop! Anders ga je gewoon verder tot de gewenste lengte. Ik bouw af van grote kraal, naar twee rocailles, naar één rocaille. 

STAP 4:

-Maak weer een macrame knoop. 

-Draai het geheel om, en maak aan de onderkant een knoop. Voor de zekerheid doe je hier een druppel lijm op. Knip het overtollige draad weg. Brand eventueel voorzichtig de uiteindes weg.

-Maak dan weer een Spaanse knoop (2 keer)

-Zet het geheel weer vast op het klembord en herhaal stap 2 tot en met stap 4

STAP 5:

 

- Maak op het einde nog een (Spaanse)  knoop. Let erop dat de metalen knoop er ook door heen kan. Klaar is de armband.  Als jouw leer lang genoeg is kun je ook een stukje verder nog een knoop maken. Dan kun je de armband ook verstellen.  Bij deze had ik daar niet genoeg leer voor. (Ik had 1meter leer gepakt)

Dit zijn ook creaties gemaakt in dezelfde style.
 

 

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss