Goud en natuursteen

 

Ik wilde eens wat anders proberen en koos daarom dit keer voor goud. Over het algemeen heb ik een voorkeur voor zilver kleurige onderdelen. Ik vind het resultaat erg tof geworden. De kleuren springen eruit en wat dacht je van de toffe 5 cent hanger?! De materialen zijn van ’t Kralenstulpje. Hieronder laat ik je zien hoe je hem maakt:

Materialenoverzicht

De grootste maat jasseron heb ik op 50cm gelaten. Daardoor wordt dit een wat langere ketting. Aan de uiteinden heb ik een van de gesloten ringen vastgemaakt. Het past in de jasseron schakels, maar als je het makkelijker vindt kun je dit ook met een buigring doen. Bevestig in het midden van de ketting vervolgens de sluiting met een buigring. je splitst de jassron door een schakel open te buigen en zo los te koppelen. Aan de gesloten ring hang je de 5 cent bedel met een buigring. Neem een nietstift en rijg hier een spacer, een facetkraal en nog een spacer op. De gladde spacer kralen hebben een wat groter rijggat en blijven daardoor minder goed zitten op de nietstift. als je die wilt gebruiken kun je een andere volgorde aanhouden door eerst een kraal te doen en dan een spacer. Buig vervolgens een oog aan de nietstift. Bevestig dit element met een buigring aan de ring. Dat was de eerste ketting

De tweede ketting heb ik een stuk ingekort, tot iets ruimer dan een choker. Door verschillende lengtes aan te houden zou je de kettingen als een set kunnen dragen. Bevestig de gesloten ring met buigringen. Bevestig in het midden van de ketting de sluiting en een buigring als oog. De schakels van de jasseron zijn te klein om te gebruiken. Bevestig de natuurstenen hanger met een buigring aan de gelsoten ring. Voor de volgende twee elementen gaan we weer rijgen.

Neem een nietstift en ruig hier om en om de verschillende spacers op. Ik ben gestopt bij vijf, maar je zou natuurlijk meer kunnen doen. Buig vervolgens een oog aan het uiteinde en bevestig dit element met een buigring aan de gesloten ring. Voor het laatste element rijg je een natuurstenen kraal, een spacer en een natuurstenen kraal op een nietstift. Buig hier een oog aan en bevestig dit deel met een buigring aan de ring. En daarmee zijn de twee kettingen klaar.

Tip: ’t Kralenstulpje heeft het meeste van deze onderdelen ook in het zilver en ik weet zeker dat een zilveren set er ook tof uit zou zien. Wat zou jouw keuze zijn? Zilver of goud?

Blog geschreven en gemaakt door Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss