Leren armband; eenvoudig en stoer
 

Geschreven en gemaakt door Anjes Hermans


Deze keer heb ik gekozen voor het maken van een macrame armband. Vaker gebruik ik de macrcame knoop in armbandjes van waxkoord of macrame koord. Ook wordt deze manier van knopen gebruikt in armbanden van parakoord. Hier heb ik gekozen om leerkoord te gebruiken, dat geeft de armband net een stoerder uiterlijk. Hierdoor is de armband zowel door dames als door heren te dragen.

MATERIAAL DAT HIER GEBRUIKT IS:
 

- Leerkoord 2mm  (voor deze armband 220 cm zwart en 40 cm warm bruin)
- Sluiting
- Hasulith

AAN DE SLAG:
 


- Knip het bruine leer in twee stukken van 20 cm, en knip twee stukken van 20 cm van het zwarte leer. Knip de rest van het zwarte leer in twee gelijke stukken.
- Lijm de zes leerkoorden met de hasulith vast in een kant van de sluiting. (Volgorde hier is lang zwart, bruin, zwart, zwart, bruin, lang zwart) Laat dit goed drogen voordat je begint met het knopen.
- Vervolgens ga je met de lange koorden de platte macrameknopen maken tot de armband lang genoeg is. (Onderaan zie je een tekening van de macrameknoop)
- Knip de koorden op de gewenste lengte af (houd rekening met de afstand van de sluiting), laat een stukje over om dit in de sluiting te kunnen lijmen.
- Lijm het nu vast in de andere kant van de sluiting. (Let erop dat je dit goed om doet)
- Laat het geheel goed drogen voor dat je de armband gaat dragen.

Veel plezier met het maken en dragen van jouw eigen armband,
Groetjes Anjes


 

 

 

Terug naar Tutorials

 

 

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss