Zilveren schelpen

Schelpen zijn voor mij een ultiem zomers beeld en ik had deze hanger al een poosje liggen om iets moois van te maken. Kettingen vind ik zelf wat lastiger. Ik wil ze graag enkel kunnen dragen, maar ook als set. Ik moet zeggen dat ik behoorlijk tevreden ben over deze set. Hieronder laat ik je zien hoe je hem maakt:

Om deze zelfgemaakte sieraden te maken, kunt u de onderstaande sieraden onderdelen gebruiken, te koop in onze webwinkel! Klik op de linkjes om deze artikelen meteen in uw winkelmandje te plaatsen.

De jasseron met grote schakel heb ik gelaten zoals hij is: Simpel en groot. Met een buigring heb ik er een sluiting aan bevestigd. Ik had geen grotere sluiting in huis, maar als ik hem nog eens zou maken, zou ik voor een grotere sluiting gaan zoals bijvoorbeeld deze. De ball chain knip je op maat. Daaraan rijg je afwisselend de zilveren kralen en de munt bedels. Deze bedels hebben al een bruigring. Ik heb er nog een ring aan gemaakt zodat ze recht hangen. Ik heb gekozen voor drie bedels en vier kralen. Als laatste heb ik van de kleine schakel jasseron een ketting gemaakt. Alle drie de kettingen hebben een andere lengte, deze laatste is de langste en de grote schakel is de kortste. Met buigringen heb ik een sluiting aan de ketting gemaakt en aan het andere uiteinde heb ik ook een bruigring gemaakt om mee te kunnen sluiten. De schakels zijn zo klein dat het slotje er niet in past.

Met een grotere buigring heb ik de schelpbedel aan de ketting gehangen. Als laatste heb ik twee facetkralen op een nietstift gereven en hier een oog aan gemaakt. Deze heb ik met een buigring aan de ketting geregen. Hiermee is je set klaar.

Tip: De schelp hanger is in in allerlei verschillende kleuren te krijgen op de site van ’t Kralenstulpje, ook in goud. Voor welke kleur zou jij gaan? Oh, en welke van deze drie kettingen is jouw favoriet?

Tutorial geschreven en gemaakt door Rebecca de Man

 

Terug naar Tutorials

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss