Maak kennis met Esther de Jonge, eigenaresse van 't Kralenstulpje

Eigenaresse Esther de Jonge - Foto Stella Dekker

Eigenaresse Esther de Jonge - Foto Stella Dekker

Hallo allemaal! Vandaag wil ik graag de gelegenheid nemen om mezelf aan jullie voor te stellen. Mijn naam is Esther de Jonge en ik ben de oprichter van 't Kralenstulpje (www.kralenstulpje.nl). In 2010 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf, en sindsdien heb ik de prachtige wereld van handgemaakte sieraden betreden!

Carrière voor de kralen

Voordat ik mijn eigen onderneming startte, werkte ik als Office Manager bij een medisch bedrijf dat knie-implantaten produceerde. Gedurende die tijd realiseerde ik me dat het bedrijf uiteindelijk verkocht zou worden aan een buitenlandse speler zodra het product op de markt kwam. Ik had altijd al een passie voor het maken van sieraden, vooral oorbellen. Als kind verkocht ik zelfgemaakte oorbellen op de rommelmarkt voor een gulden per paar. Hoewel ik op een hele dag maar vijf paar verkocht, was vijf gulden voor mij als kind een klein fortuin! Met dat geld kon ik materialen kopen om nog meer oorbellen te maken.

In het begin gebruikte ik vaak materialen van mijn vader, die elektricien was. Hij had mooie gekleurde transistors die ik kon gebruiken voor mijn creaties. Later begon ik meer professionele materialen te gebruiken, maar ik kocht altijd veel te veel. Voor ik het wist, had ik een behoorlijke voorraad opgebouwd! Mijn toenmalige vriend merkte op dat er te veel materialen door het huis verspreid lagen en stelde voor om er wat van te gaan verkopen. Zo begon ik artikelen om zelf sieraden te maken te verkopen via Marktplaats. Het ging zo goed dat ik al snel mijn eigen webwinkel opende via Mijnwebwinkel.nl.

Ik heb gekozen voor de kralen!

Na een half jaar werd het zo druk dat ik een keuze moest maken. Ik wist dat het altijd al mijn droom was geweest om iets voor mezelf te beginnen, dus nam ik de sprong. Ondanks enige weerstand van mijn ouders, die vonden dat ik mijn baan niet zomaar kon opzeggen in het midden van een crisis, heb ik er nooit spijt van gehad. Mijn moeder zei later zelfs: "We zijn trots op jou dat je het allemaal hebt gered!"

Een kralenwinkel beginnen

Ondernemen zit in mijn bloed. Het was altijd al mijn droom om een eigen winkeltje te hebben. Hoewel ik oorspronkelijk dacht aan een fysieke winkel, is het uiteindelijk een webwinkel geworden. Ik heb ook geprobeerd een fysieke kralenwinkel te openen in mijn dorp Scheemda, maar dat kwam niet van de grond. Ondernemen betekent voor mij vrijheid, ondanks de lange uren die ik maak. Ik werk elke dag van de week, zelfs op zondag beantwoord ik al 11 jaar lang mijn e-mails en promoot ik mijn bedrijf via sociale media. Maar ik voel me vrij omdat ik geen baas meer heb die me op de hielen zit. Ik heb altijd voltijds voor een werkgever gewerkt, maar dit voelt veel beter, ook al brengt het meer verantwoordelijkheden met zich mee.

Ik begon in 2010 in een blokhut in mijn achtertuin, die mijn vader voor me heeft gebouwd. Sinds 2015 was ik gevestigd in de voormalige bibliotheek van Scheemda, waar ik een ruimte van 200m² huurde. In 2022 ben ik na de nodige vergunningen en verbouwingen weer terug verhuisd met de kralen naar mijn woning. 

Ondernemen betekent altijd vooruitgang boeken, ook al zijn er tegenslagen. Ondernemen is vallen en opstaan, maar vooral doorgaan! Het is een voortdurend leerproces waarbij je creativiteit en leergierigheid worden uitgedaagd. Stilstaan is geen optie.

Wat zijn mijn doelen voor 2024? Mijn voornaamste doel is om nog meer te leren op het gebied van marketing en sociale media. Misschien wil ik in de toekomst anderen helpen met hun marketingstrategieën. Natuurlijk hoop ik ook dat 't Kralenstulpje nog vele jaren zal blijven bestaan en dat onze omzet zal groeien. Dit zou meer werkgelegenheid betekenen en nog meer blije en tevreden klanten. Daar gaan we voor!

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal en ik hoop dat u geïnspireerd bent door mijn passie voor sieraden en ondernemen. Neem gerust een kijkje op deze website en ontdek de prachtige wereld van handgemaakte sieraden. Tot ziens!

Groetjes,

Esther de Jonge

Kom ook eens rondneuzen bij 't Kralenstulpje! 

 

Terug naar de blogspagina

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss