Is het maken van sieraden goed voor je gezondheid?

 

Is het maken van sieraden goed voor je gezondheid?

Foto van Mevrouw D. Jansen, klant van kralenstulpje.nl

 

U zult misschien denken, wat is dat nou voor een rare vraag?
Dat is misschien een vraag die u zichzelf vermoedelijk niet elke dag stelt. En toch is het zo, het maken van sieraden is goed voor de gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk.

Hoe dat precies zit dat ga ik in dit blog proberen uit te leggen aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Ik heb met mijn klant afgesproken om geen namen te noemen, dus de namen in mijn bloggen zijn meestal fictief, tenzij ik toestemming krijg van de klant.

Naast mijn rol als leverancier van onderdelen om sieraden te maken ben ik nauw betrokken bij mijn klanten. Ik heb met sommige klanten intensief (email) contact en bij andere klanten loopt alles meestal vanzelf. Vaak ben ik ook een aanspreekpunt. Soms komt hieruit naar voren dat een praatje niet alleen over het maken van sieraden gaat maar dat hier veel meer diep gelegen redenen aan te grondslag liggen.

Mevrouw (ik noem haar even “mevrouw de Vries”) de Vries belt me op, ze is eigenlijk een beetje aan het mopperen. De postbode is geweest maar haar pakketje is niet bezorgd. “Er staat toch echt in de track & trace code dat het vandaag geleverd zou worden!” moppert ze.
Ik leg haar rustig uit dat dit helaas wel vaker voor komt en dat het dan vaak de dag erna wel wordt bezorgd. Ik vertel haar dat wij er helaas niets aan kunnen doen dat PostNL soms wat achter loopt, vooral in de vakantie periode met tijdelijke bezorgers. Ik verzeker haar dat het hoe dan ook goed gaat komen. Mevrouw de Vries wordt wat rustiger en ze bedankt me voor de uitleg.
Tevens vervolgd ze haar verhaal. “Mijn man is net overleden” legt ze uit. En het is nu best wel stil in huis. De kinderen komen ook niet elke dag langs, want die zijn druk met werk en hun eigen kinderen.”

Cadeaubon voor kralen

Ze wil nu graag op aanraden van haar dochter, een nieuwe hobby beginnen. Haar dochter heeft haar aangeraden om sieraden te gaan maken, want hier wordt je lekker rustig van, de tijd vliegt voorbij en je hebt altijd een leuk zelfgemaakt cadeautje in huis en mensen vinden dat mooi om te krijgen” vertelt ze. “Mijn dochter heeft een cadeaubon besteld bij ’t Kralenstulpje, daar heb ik nu leuke spulletjes voor besteld en ik kijk er zo naar uit!”
Ik voel nu best veel medeleven met mevrouw de Vries. Het zal best stil zijn in huis wanneer je partner ineens weg valt. Daar zit je dan, op leeftijd, misschien nog wel in een groot huis of op een kleine kamer in een verzorgingstehuis te wachten op iets (in dit geval een pakketje) waar je heel erg naar uit kijkt.

“Mijn dochter zou vanavond langs komen als het pakketje er zou zijn” vertelt ze. “Ze gaat me helpen hoe ik zelf een ketting kan maken. Ook zou ik graag een armband willen repareren. Deze is van mijn moeder geweest en is al heel lang stuk, er moet een nieuw slotje aan. Vanavond is de enige avond deze week dat ze kan!” Ik zou willen dat ik kon toveren en als mevrouw in Scheemda had gewoond dan had ik in dit geval persoonlijk voor gezorgd dat ze nog op tijd haar spullen had gekregen.

Maar helaas, toveren is me nog nooit gelukt dus mijn hersenen beginnen te ratelen.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat haar dochter toch nog bij haar komt en dat ze vanavond niet alleen is en alvast kan leren hoe ze sieraden kan maken. Natuurlijk!!

 

oorbellen creolen met bloemkelk kralen

Foto van Gerda Beintema Atelier Hobbekol

Gratis cursus sieraden maken

't kralenstulpje heeft onder de rubriek: Inspiratie (klantenservice) een gratis cursus sieraden maken staan.
Ik vertel haar van deze cursus en ik beloof haar via de e-mail een link toe ga sturen en deze stuur ik ook naar haar dochter. Het is een online video cursus waar men stap voor stap uitlegt hoe je heel gemakkelijk zelf sieraden kunt leren maken.

Zo kunnen ze samen onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers eerst de cursus bekijken en dan kan ze de volgende dag wanneer haar spulletjes er wel zijn, zelf aan de slag gaan.
Dit soort gesprekken maken me zo ontzettend blij! Het geeft me een geweldig gevoel dat ik op zo’n moment iets voor mevrouw de Vries heb kunnen betekenen. Het maken van sieraden zorgt er in haar geval voor dat ze zich minder eenzaam voelt. Ze heeft een creatieve tijdsbesteding waarin ze iets moois creëert voor zichzelf of een mooi cadeautje voor iemand anders. Ze krijgt hierdoor complimenten. Ze heeft altijd een leuk en origineel cadeautje in huis voor als er iemand jarig is of gewoon zomaar. Door zich te richten op wat ze doet wat ze echt leuk vind om te doen, verdwijnt het verdriet over het gemis van haar man iets op de achtergrond.

Ze heeft een doel (het maken en of repareren van sieraden) en werkt hier met plezier naar toe. Ze voelt zich rustig in haar hoofd.
Iedereen weet dat een gezonde geest in een gezond lichaam woont. Lichaam en geest staan met elkaar in verbinding. Door heel positief te denken en te voelen kan dit een hele positieve uitwerking op het lichaam hebben. Andersom werkt dit helaas ook zo.
Dus nogmaals de vraag: Is het maken van sieraden goed voor je gezondheid?
Ik durf hier volmondig hier “Ja!” op te zeggen. Het is in ieder geval goed voor mijn gezondheid en ik spreek uit ervaring. Ik voel me helemaal blij en goed nu ik mevrouw de Vries heb kunnen helpen met de middelen en kennis die ik op dat moment kon bieden.

Dezelfde avond stuurde ze me per e-mail een selfie van haar en haar dochter, samen achter de computer met de cursus op de achtergrond en een dag later kreeg ik een foto van haar met een zelfgemaakte ketting!!

Ketting gemaakt met Millefiore kralen

Ze schreef trots: “Kijk eens wat ik heb gemaakt? En het was veel gemakkelijker dan ik had gedacht, nooit gedacht dat het zo eenvoudig zou zijn!! Hij moet nog wel ietsjes langer dus binnenkort komt er weer een bestelling van mij”

Ze bedankte me nog een keertje voor mijn hulp en ik kreeg een kei van een 5 sterren recensie bij mijn keurmerk!
Ik krijg nu regelmatig bestellingen van mevrouw De Vries met altijd een leuke opmerking bij haar bestelling. Ik moet dan telkens weer lachen en ik stop haar iets extra’s in de bestelling.

Wat is het werken bij ’t Kralenstulpje toch leuk en wat geeft het mij voldoening, ik ben ontzettend dankbaar!!

Met lieve creatieve groetjes,


Esther de Jonge

 

Terug naar de blogspagina

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss