Lief voorjaars-armbandje!

Geschreven en gemaakt door Tineke Okkema

Een armbandje dat heel mooi te combineren is met taupe, beige, ecru, roze, wit... maar gebruik je fantasie en draag het ook bij donkerrood, donkerblauw, etc. Heel eenvoudig te maken met de onderstaande kralen en materialen van 't Kralenstulpje:

    
 

Hoe maak je dit armbandje?
Je legt eerst alles voor je neer; het handigst is dat op een kralenmatje (of een stukje vilt), zodat de kralen niet wegrollen.

 • Aan het begin van het memorywire maak je een lusje met een tangetje.
 • Je rijgt het memorywire door de kralen. (Zelf vind ik het het mooist om de kralen bij elkaar te houden qua kleur, dat houdt de armband rustiger.)
 • Na elke 25 kralen rijg je een bail hanger aan het wire. 
 • Als je alle kralen op het wiredraad hebt geregen, knip je het draad af; houd ongeveer 1 cm over om ook hier een lusje aan te maken.
  

 

 

 • ·  Dan neem je de ringetjes, bedels en kwastjes. 

  ·  M.b.v. 1 of 2 tangetjes buig je de ringetjes open, bevestig een bedeltje of kwastje er aan.

  ·  Doe dan het ringetje door het oogje van de bails en buig het ringetje weer dicht.

  ·  Het roosje: je doet de nietstift door het roosje; maak een lusje aan het eind van de nietstift en bevestig dit aan een van de oogjes aan het eind van het memorywire draad.

Zo heb je, op een redelijk eenvoudige manier, een heel lief armbandje, dat altijd past, zonder lastige sluiting. Je kunt dit armbandje natuurlijk in allemaal verschillende kleuren maken, met de bedeltjes die jij wilt, dus gebruik je fantasie! 
Veel knutselplezier en kijk ook eens op www.kralenstulpje.nl voor heel veel kralen, sieraden en display- en verpakkingsmaterialen!
 

 

 

 

Terug naar Tutorials

 

 

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss