Zwevende ketting dmv knijpkralen

Zou u graag een stijlvolle zwevende ketting willen maken met behulp van knijpkralen? Dit is een populaire techniek die niet alleen eenvoudig en snel is, maar ook kostenbesparend, omdat u minder kralen nodig heeft. 

Wat heeft u nodig?
- Staaldraad
- Uw favoriete kralen
- Knijpkralen
- Kalotjes, een slotje en eventueel een verlengketting

Hoe maakt u het?
Bedenk eerst hoe u de kralen wilt rangschikken en hoeveel ruimte u tussen elke kraal wilt laten. Snijd een stuk staaldraad af dat iets langer is dan de uiteindelijke lengte van uw sieraad, zodat u het gemakkelijk kunt afwerken. Begin met het rijgen van de kralen die in het midden van het sieraad komen. Rijg een knijpkraal op de plek waar u wilt dat de kraal blijft zitten, en druk de knijpkraal plat met een tang. Zo 'leunt' de kraal op de knijpkraal en blijft op zijn plaats. Ga door met dit proces totdat alle kralen zijn bevestigd.

Extra tips
U kunt ook experimenteren met meerdere strengen. Elke streng kan verschillende afstanden tussen de kralen hebben, of u kunt zelfs een streng maken die volledig is geregen. Ook is het mogelijk om een hanger te maken door twee draden samen door één kraal te rijgen en ze vervolgens te scheiden.

Voor een complexer ontwerp kunt u meerdere strengen

voorbereiden. Snijd bijvoorbeeld vijf draden van ongeveer 50 cm en bevestig deze aan een sluiting. Rijg daarna alle vijf de draden door één knijpkraal en zet deze vast op enige afstand van de sluiting. Rijg dan op elke draad een paar kralen, dicht tegen de vastgeknepen knijpkraal aan. Herhaal dit proces door de draden door een nieuwe knijpkraal te rijgen en deze dicht tegen de kralen vast te knijpen, waardoor u een mooi trosje kralen creëert. Ga zo door, waarbij u elke knijpkraal op de gewenste afstand plaatst en de draden steeds opnieuw door de kralen en knijpkralen rijgt, tot u tevreden bent met de lengte.

Zodra uw ketting de gewenste lengte heeft, kunt u deze afmaken door een sluiting aan het einde te bevestigen met behulp van een laatste knijpkraal en eventueel een kalotje. Zo maakt u een prachtige, zwevende ketting die niet alleen uniek is, maar ook een persoonlijk tintje aan uw outfit toevoegt.

Terug naar Technieken

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

 

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss