Uitleg gebruik van buig ringetjes voor het slotje en verlengketting/stelketting

Uitleg gebruik van ringetjes voor het slotje en verlengketting of stelketting:


Om zoveel mogelijk grip te hebben als je de oogjes verbindt gebruik je het beste twee gladde (dus zonder ribbels) platbektangen. Als je het open ringetje recht voor je hebt, probeer dan het ringetje niet naar links en rechts open te buigen, maar naar voren en naar achteren. Zo blijft de vorm van het ringetje behouden.

Waarom gebruik ik verlengkettinkjes/stelkettinkjes?

Een verlengkettinkje/stelkettinkje is een kettinkje van meestal 5 cm deze kan in verschillende kleuren zijn zoals in zilver goud en koper.

Een verlengkettinkje wordt gebruikt bij de sluiting van een sieraad. Aan de ene kant van het sieraad het slotje aan de andere kant het verlengkettinkje. Zodat je wanneer je het sieraad om hebt het slotje aan het verlengkettinkje kan vast maken op de gewenste maat. Zo kun je dus hetzelfde sieraad met 5 cm variëren waardoor deze dus net iets korter of langer valt. Meestal gebruik ik aan de verlengketting nog altijd een kraaltje. Mocht het slotje niet goed in een oogje zitten dan blijft de ketting altijd nog vastzitten op dit kraaltje. Omdat dit kraaltje niet door het slotje kan.

De verlengkettingen zijn de vinden onder: werkmaterialen.

Met dank aan: Fia van der Grinten

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes!

Ook krijgt u meteen na aanmelding een Gratis E-book met Tutorials van 't Kralenstulpje met meer dan 100 pagina's aan voorbeelden van zelfgemaakte sieraden! De download link ontvangt u meteen in de bevestigingsbericht in uw browser.
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss