Rijgen op elastiek

Kralen rijgen op elastiek is een leuke en simpele manier om zelf sieraden te maken. U heeft alleen wat elastiek en kralen nodig, zoals rocailles, die niet te klein moeten zijn voor het elastiek dat u gebruikt. Een beetje sieradenlijm zorgt ervoor dat alles goed blijft zitten.

Begin met uw klos elastiek; het is handig om het elastiek niet meteen af te knippen, zo kunt u tijdens het rijgen nog beslissen over de lengte. U kunt direct beginnen met kralen rijgen. Misschien vindt u het leuk om een patroon te maken? Een idee is om elke 16 cm het patroon te wisselen, bijvoorbeeld door eerst drie om drie kralen te rijgen en daarna tien om tien. Dit geeft een leuk en afwisselend effect.

Rijg door tot u de armband lang genoeg vindt. Controleer goed of de lengte precies naar wens is; het moet niet te strak of te los zitten. Daarna kunt u de armband afwerken. Maak een stevige knoop in het elastiek. Om er zeker van te zijn dat uw armband niet losraakt, druppelt u een beetje sieradenlijm op de knoop.

Knip het overgebleven elastiek zo kort mogelijk af. U kunt ook het uiteinde nog door een paar kralen rijgen voor een nette afwerking, al kan het elastiek soms loskomen bij gebruik. Als alternatief kunt u het knoopje verbergen door het onder een kraal te schuiven als die groot genoeg is. Zo blijft uw zelfgemaakte sieraad mooi en stevig.

 

Terug naar Technieken

't Kralenstulpje, specialist in kralen en sieradenonderdelen

Blijf op de hoogte!

 

Over ons | Klantenservice | Korting & Sparen Verzending | Contact | Tel: +31(0)597-850110

 

 

Kom op onze V.I.P. lijst!

Kom op onze V.I.P. lijst!
En ontvang gratis e-book tutorials, korting en cadeautjes in onze nieuwsbrief!

Ik doe mee!

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?
© 2009 - 2024 kralenstulpje.nl | sitemap | rss