Meer voor mannen

 

Oh, wat is het weer lekker weer buiten! Deze armbanden heb ik heerlijk in het zonnetje zitten maken. Voor de mannen dit keer. Met deze set zijn ook de heren alvast helemaal klaar voor het voorjaar. Hieronder zie je wat je nodig hebt voor deze armbanden en hoe ik ze heb gemaakt.

Materialenoverzicht

(* Voor de onderdelen die ik al had heb ik een vervanger gekozen)

Voor de basis van de eerste armband heb ik de 6mm houten disc kralen gebruikt. Deze heb ik afgewisseld met een zilveren, een vierkante en een zilveren kraal. Ik wilde de vierkante kralen eerst in grotere clusters gebruiken. Het nadeel van de vierkante kraal is alleen dat deze gaat wijken als hij rond de pols moet vallen, dus je loopt het risico dat de draad zichtbaar wordt. Dat heb ik op deze manier opgevangen. Op deze manier zijn deze mooie kralen nog steeds de blikvanger van deze armband. Om lubberen van de armband te voorkomen rek je het elastiek alvast wat uit voor het rijgen. Zorg voor een goed strakke knoop door aan alle vier uiteinden van het draad te trekken en doe een drupje lijm op de knoop om te zekeren.

Voor de volgende armband heb ik kralen hergebruikt. De houten bruine kralen komen van een oude houten riem. De riem gebruikte ik nooit, de kralen nu dus wel. Het midden wordt gevormd door dikke metalen kralen en deze mooie natuurstenen kralen. Met de tekening die erop zit lijken ze wel van hout. Zorg weer voor een goed strakke knoop.

Deze armband heb ik heel simpel gehouden. Een stuk rond faux slangenleer (duur woord gebruik voor nep en een simpele magneetsluiting. Deze magneetsluiting heeft een kliksysteem. Daardoor kan de armband niet zo makkelijk losschieten als je bijvoorbeeld ergens achter blijft haken. Gebruik voldoende lijm in het slot en laat het lang genoeg drogen.

Als laatste armband heb ik een ‘verbinder’ gemaakt. Voor deze armband heb ik onderdelen van beide andere kralen gebruikt waardoor het setje aan elkaar gekoppeld wordt.

Vraag: doe jij wel eens aan recycling bij het maken van sieraden? Wat is jou top tip om aan dit soort materialen te komen?

 

Gemaakt en geschreven door Rebecca de Man!

 

Terug naar Tutorials

 

Waarom winkelen bij 't Kralenstulpje?

Nieuwsbrief

❤️🌸 Wilt u een gratis E-Book tutorials ontvangen met meer dan 100 pagina’s met voorbeelden om zelf sieraden te maken?

Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief van 't Kralenstulpje met kortingen en cadeautjes! De download link ontvangt u direct in het bevestigingsbericht in uw browser. 🌼🎁
Aanmelden
© 2009 - 2023 kralenstulpje.nl | sitemap | rss